Kad mājās ienāk pāris kilogrami rabarberu, jāsāk domāt par to izmantošanu. Bērniem (un ne tikai) ļoti pie sirds iet mafini, tāpēc gatavoju tos. Rabarbers piedod skābumu un mitrumu, riekstu – struktūru, cukura un kanēļa cepurīte – nedaudz salduma. Mafini pēc šī izejvielu daudzuma sanāk palieli, ja vēlas mazākus – cep nevis 12 gabalus, bet 14-15. Lai garšo!
Izejvielas (12 mafiniem):
- 350 grami miltu
- 1 tējk. cepamās sodas (ja nav, var iztikt arī ar cepamo pulveri)
- 2 tējk. cepamā pulvera
- puse tējk. sāls
- 200 grami gaišā muskovado cukura
- 120 ml neitrālas garšas eļļas
- 1 ola
- ja vēlas – 1 ēdamk. vaniļas ekstrakta
- 250 ml kefīra
- 200 grami nomizotu un gabaliņos sagrieztu rabarberu
- 65 grami sakapātu valriekstu
Pārbēršanai:
- 1.5 ēdamk. sviesta
- 80 grami cukura
- 1 tējk. malta kanēļa
Gatavošana:
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem.
- Sviestu izkausē un atdzesē.
- Mafinu pannu izklāj ar papīriņiem vai ietauko.
- Vidēja izmēra bļodā sajauc kopā miltus, cepamo sodu, cepamo pulveri un sāli. Citā bļodā ar mikseri sakuļ kopā ola ar cukuru, eļļu, vaniļu un kefīru, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno pa daļām sauso miltu maisījumu un maisa, līdz veidojas viendabīga mīkla. Iemaisa rabarberus un valriekstus. Mīklu ar karoti liek sagatavotajā formā.
- Mazā bļodiņā sajauc kopā izkausēto sviestu, cukuru un kanēli. Pārber katram mafinam.
- Pannu liek cepeškrāsnī un cep 30-35 minūtes. Pirms izņemšanas no pannas atdzesē vismaz 10 minūtes.
Arleta says
Paldies par recepti! Pirmo reizi man tik labi uzpūtās mafini.
Sanita says
Sodu sit cauri :( Nākošo reizi nelikšu. Savādāk tekstūra dikti feina!
Linda Tellgrena says
Sodu var nodzēst – uzlejot tai citrona sulu :) Tas noņem īpatnējo garšu, ja tā traucē!