Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Rabarberu un kefīra mafini

13 jūnija, 2016 3 komentāru

Kad mājās ienāk pāris kilogrami rabarberu, jāsāk domāt par to izmantošanu. Bērniem (un ne tikai) ļoti pie sirds iet mafini, tāpēc gatavoju tos. Rabarbers piedod skābumu un mitrumu, riekstu – struktūru, cukura un kanēļa cepurīte – nedaudz salduma. Mafini pēc šī izejvielu daudzuma sanāk palieli, ja vēlas mazākus – cep nevis 12 gabalus, bet 14-15. Lai garšo!

Izejvielas (12 mafiniem):

  • 350 grami miltu
  • 1 tējk. cepamās sodas (ja nav, var iztikt arī ar cepamo pulveri)
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • puse tējk. sāls
  • 200 grami gaišā muskovado cukura
  • 120 ml neitrālas garšas eļļas
  • 1 ola
  • ja vēlas – 1 ēdamk. vaniļas ekstrakta
  • 250 ml kefīra
  • 200 grami nomizotu un gabaliņos sagrieztu rabarberu
  • 65 grami sakapātu valriekstu

Pārbēršanai:

  • 1.5 ēdamk. sviesta
  • 80 grami cukura
  • 1 tējk. malta kanēļa

Gatavošana:

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem.
  2. Sviestu izkausē un atdzesē.
  3. Mafinu pannu izklāj ar papīriņiem vai ietauko.
  4. Vidēja izmēra bļodā sajauc kopā miltus, cepamo sodu, cepamo pulveri un sāli. Citā bļodā ar mikseri sakuļ kopā ola ar cukuru, eļļu, vaniļu un kefīru, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno pa daļām sauso miltu maisījumu un maisa, līdz veidojas viendabīga mīkla. Iemaisa rabarberus un valriekstus. Mīklu ar karoti liek sagatavotajā formā.
  5. Mazā bļodiņā sajauc kopā izkausēto sviestu, cukuru un kanēli. Pārber katram mafinam.
  6. Pannu liek cepeškrāsnī un cep 30-35 minūtes. Pirms izņemšanas no pannas atdzesē vismaz 10 minūtes.

 

Filed Under: Konditoreja, Receptes Tagged With: Augu eļļa, Gaišais muskovado cukurs, Kanēlis, Kefīrs, Muskov, Rabarberi, Valrieksti

« Šokolādes kūka ar lazdu riekstiem un zemenēm (bez miltiem)
Saulgrieži nāk: 11 svaigas idejas ķimeņu sieram »

Comments

  1. Arleta says

    15 jūnija, 2016 at 12:22

    Paldies par recepti! Pirmo reizi man tik labi uzpūtās mafini.

    Atbildēt
  2. Sanita says

    9 maija, 2018 at 11:01

    Sodu sit cauri :( Nākošo reizi nelikšu. Savādāk tekstūra dikti feina!

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      17 maija, 2018 at 18:00

      Sodu var nodzēst – uzlejot tai citrona sulu :) Tas noņem īpatnējo garšu, ja tā traucē!

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...