Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Šokolādes kūka ar lazdu riekstiem un zemenēm (bez miltiem)

9 jūnija, 2016 2 komentāru

zemenukuka-2-20160608

Recepte tapusi sadarbībā ar “partikasgrozs.lv”

Pirms kāda laika rakstīju par veidiem un vietām, kur iepērkos. Viens no ērtākajiem un laika ziņā ekonomiskākajiem variantiem noteikti ir interneta veikali, kuros var pasūtīt visu ģimenes maltītēm nepieciešamo. Pateicoties uzņēmīgiem cilvēkiem, arī steidzīgie pilsētnieki, kuriem darba dienās nesanāk aiziet uz tirgu vai aizbraukt līdz lauku radiem, var pasūtīt vietējo zemnieku ražotus produktus ar piegādi līdz namdurvīm.

FullSizeRender (2)Šonedēļ izmēģināju produktu pasūtīšanu veikalā “PĀRTIKASGROZS.LV” – ātri, ērti, vienkārši. Pasūtīju ceturtdien un pirmdienas vakarā sarunātā laikā kurjers visu atveda skaisti sapakotu līdz pašām durvīm. Šis veikals atšķiras no citām līdzīgām adresēm ar to, ka iespējams izvēlēties arī nelielu klāstu ārpus Latvijas augušus produktus (riekstus, dateles, citrus augļus u.c.). Turklāt gandrīz visi produkti ir bioloģiski audzēti un sertificēti. Populārākajiem produktiem pat var izvēlēties arī sev tīkamāko ražotāju, jo piedāvājums ir gana plašs un Latvijas zemnieki rada arvien jaunus un interesantus produktus.

Veikala saimniece Inese stāsta par to, kā radās “partikasgrozs.lv” un kāpēc šeit iegādājami tieši Latvijas zemnieku audzēti produkti: “Esmu 3 bērnu māmiņa un apzinos, ka dabīgus, bez papildus piedevām un garšas pastiprinošiem elementiem saturošus produktus par saprātīgām naudiņām tā vienkārši, aizejot uz veikalu, ir ļoti grūti iegādāties. Radīju interneta vietni-veikalu partikasgrozs.lv, lai plašākai sabiedrības daļai būtu iespēja saņemt lauku labumus pa tiešo no zemnieku saimniecībām, ar prioritāti no bioloģiskajām, kur produktu audzēšana un ražošana notiek, ievērojot noteiktas prasības un standartus.” Tieši ar tādu pašu pieeju iegādājos produktus savas ģimenes galdam, tāpēc nebija grūti izvēlēties, ko tieši. Manu uzmanību piesaistīja īpaši interesanti produkti – kazas piena jogurti un biezpiens, jogurts ar maltām linsēklām, kūpināts mājas siers, mājas majonēze, lauku rūgušpiens, plaša tītara gaļas izvēle. 

Tuvojoties Līgo svētkiem, veikalā iegādājams Jāņu siers no kazas piena, mīklu Jāņu pīrāgiem, šūnu medus, mājās ceptas sēklu maizes, un kūpinātu cauraudzīti svētku pīrāgiem.

pgKas? partikasgrozs.lv

Kad? Pasūti līdz ceturtdienas pusnaktij, saņem katru pirmdienu.

Kur piegādā? Rīgā, Langstiņos, Baltezerā, Bukultos, Garkalnē vai Rīgā, Dārzaugļu ielā 6 no pl.18:00-20:00

Cik? Piegāde pasūtījumiem virs 50 EUR bez maksas, līdz 50 EUR – 3 EUR.

Par kūku – tā kā kūkas izmantošanā netiek izmantoti graudaugi, tad šī receptes būs īpaši noderīga cilvēkiem ar glutēna nepanesamību. Netiek izmantots arī cepamais pulveris, kūka cepoties paceļas dēļ uzputotajām olām. Struktūta tai ir patīkama, pa vidu starp brauniju un kūku. Iesaku! Vari nelikt putukrējumu, bet pasniegt ar karoti vaniļas saldējuma.

IMG_5678Izejvielas (6-8 pers.):

  • 85 grami tumšās šokolādes
  • 85 grami sviesta
  • ja vēlas – 1 ēdamk. konjaka
  • 3 XL izmēra olas
  • 85 grami brūnā cukura
  • 85 grami lazdu riekstu, samalti miltos
  • 200-400 grami svaigas zemenes, nomazgātas
  • 300 ml saldā krējuma + 1 ēdamk. cukura
  • pūdercukurs pārkaisīšanai un piparmētru lapiņas dekorēšanai

Gatavošana:

  1. Uztauko un izbārsta ar miltiem (bezglutēna versijā ar polentu vai griķu miltiem) apaļu kūkas formu 25 cm diametrā.
  2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
  3. Ūdens peldē izkausē šokolādi kopā ar sviestu. Noņem no uguns, (ja vēlas) pievieno konjaku un atstāt atdzist.
  4. Atdala olas baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus uzputo kopā ar cukuru.
  5. Uzputo olas baltumus.
  6. Šokolādei pievieno uzputotos dzeltenumus, samaisa. Iegūtajā masā iemaisa vienu karoti uzputoto baltumu, samaisa. Atlikušos baltumus pievieno divos piegājienos. Beigās iecilā samaltos riekstus.
  7. Mīklu lej formā.  Cep krāsnī 40 minūtes. Ļauj atdzist, izņem no formas.
  8. Uzputo saldo krējumu kopā ar cukuru. Kārto uz kūkas, pa virsu liek zemenes un piparmētru lapiņas, pārkaisa ar pūdercukuru.

Filed Under: Receptes Tagged With: Bez glutēna, Interneta veikali, Kūka, Lazdu rieksti, Produktu iegāde, Saldais krējums, Šokolāde, Tumšā šokolāde, Zemenes, Zemnieku produkti

« Biezpiena kūka ar ogu-rabarberu pildījumu
Rabarberu un kefīra mafini »

Comments

  1. Nadja Jansone says

    12 jūnija, 2016 at 16:22

    Labdien! Es izcepu ŠOKOLĀDES KŪKA AR LAZDU RIEKSTIEM UN ZEMENĒM Lieliska, garšīga un viegli pagatavojama! Ciemiņiem ļoooti garšoja! Paldies.

    Atbildēt
  2. Arturs says

    14 jūnija, 2016 at 23:44

    Kā šeit komentēt?

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...