Tā kā braunijs ir konditorejas klasika, tad tam ir neskaitāmas variācijas. Šoreiz – ar kokoriekstu un kondensētā piena masas pildījumu. Pats braunijs ir vidēji mitrs, nav smagnējs, vairāk salds nekā rūgts. Kokosriekstu pildījums ir drupens, bet nav sauss. Mūsmājās šis braunijs pazuda zibenīgā ātrumā.
Izejvielas:
- 115 grami sviesta (vislabāk istabas temperatūrā, bet var arī aukstu)
- 170 grami tumšās šokolādes (60-70% kakao saturs)
- 100 grami miltu
- 2 ēdamk. kakao pulvera
- 1 tējk. cepamais pulveris
- šķipsna sāls
- 130 grami cukura
- 3 XL izmēra olas
- ja vēlas – 2 tējk. vaniļas ekstrakta
Kokosriekstu pildījumam:
- 220 grami kondensētā piena ar cukuru
- 150 grami kokosriekstu skaidiņu
- 1 XL izmēra ola
Gatavošana:
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 165 grādiem. Kvadrātveida formu izklāj ar cepamo papīru, lai tā malas ietu pāri formas malām (skat. attēlu).
- Gatavo brauniju: ūdens peldē izkausē šokolādi kopā ar sviestu. Noliek malā, lai nedaudz atdziest. vidēja izmēra bļodā sajauc kopā miltus, kakao pulveri, cepamo pulveri un sāli. Ar mikeri sakuļ cukuru ar olām. Pievieno miltu masu, vaniļas ekstraktu un maisa, līdz iegūta viendabīga mīkla.
- Gatavo pildījumu: sajauc kondensēto pienu, kokosriekstu skaidiņas un olu pēc iespējas viendabīgā masā.
- Pusi no braunijas mīklas lej sagatavotajā pannā, ar karoti izlīdzina virspusi. Ar ēdamkaroti pa virsu katrā formas stūrī un pa vidu liek pusi no pildījuma. Pa virsu pēc iespējas vienmērīgā slānī lej atlikušo šokolādes mīklu. Mīklai pa virsu atlikušo pildījumu – ar ēdamkaroti vairākās vietās aptuveni vienādos attālumos vienu no otra. Tad ņem vidēja izmēra nazi un ar spalu divos dažādos virzienos mīklā “iegriež” astotnieku – tā, lai pildījums dekoratīvi samaisītos ar šokolādes masu (skat. attēlu).
- Cep cepeškrāsnī 45 minūtes. Izņem no krāsns, atdzesē 15 minūtes un liek ledusskapī vismaz uz 1 stundu. Sagriež gabaliņos un pasniedz.
Laila says
Cik lūdzu liela ir forma?
Linda Tellgrena says
24 x 24 centimetri.
Ilona says
Sanāca dievīgs! Super recepte, paldies!
Līga Graznoviča says
Sanāca ļoti garšīga, bet pasausa.Varbūt jācep mazāku laiku, jo man karsta krāsns.
Linda Tellgrena says
Varbūt bija ieslēgts ventilators vai gaisa plūsma? Tas varētu būt izskaidrojums. Vai arī braunija virspuse par tuvu augšējām siltelementam.
Līga Graznoviča says
Bija gan ieslēgts.Paldies.
Edīte says
SVEIKI! VAI OLAS VAR ŅEMT L IZMĒRA,JO VEIKALĀ XL NĒESMU REDZĒJUSI.
PALDIES.
Linda Tellgrena says
Jā, droši!
Sanita says
Šis ir perfekts braunijs.