Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Šokolādes braunijs ar kokosriekstu pildījumu

17 jūnija, 2016 9 komentāru

braunijsarkokosriekstiem-1-20160616

Tā kā braunijs ir konditorejas klasika, tad tam ir neskaitāmas variācijas. Šoreiz – ar kokoriekstu un kondensētā piena masas pildījumu. Pats braunijs ir vidēji mitrs, nav smagnējs, vairāk salds nekā rūgts. Kokosriekstu pildījums ir drupens, bet nav sauss. Mūsmājās šis braunijs pazuda zibenīgā ātrumā.

Izejvielas:

IMG_5992Braunijam:

  • 115 grami sviesta (vislabāk istabas temperatūrā, bet var arī aukstu)
  • 170 grami tumšās šokolādes (60-70% kakao saturs)
  • 100 grami miltu
  • 2 ēdamk. kakao pulvera
  • 1 tējk. cepamais pulveris
  • šķipsna sāls
  • 130 grami cukura
  • 3 XL izmēra olas
  • ja vēlas – 2 tējk. vaniļas ekstrakta

Kokosriekstu pildījumam:

  • 220 grami kondensētā piena ar cukuru
  • 150 grami kokosriekstu skaidiņu
  • 1 XL izmēra ola

Gatavošana:

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 165 grādiem. Kvadrātveida formu izklāj ar cepamo papīru, lai tā malas ietu pāri formas malām (skat. attēlu).
  2. Gatavo brauniju: ūdens peldē izkausē šokolādi kopā ar sviestu. Noliek malā, lai nedaudz atdziest. vidēja izmēra bļodā sajauc kopā miltus, kakao pulveri, cepamo pulveri un sāli. Ar mikeri sakuļ cukuru ar olām. Pievieno miltu masu, vaniļas ekstraktu un maisa, līdz iegūta viendabīga mīkla.
  3. Gatavo pildījumu: sajauc kondensēto pienu, kokosriekstu skaidiņas un olu pēc iespējas viendabīgā masā.
  4. Pusi no braunijas mīklas lej sagatavotajā pannā, ar karoti izlīdzina virspusi. Ar ēdamkaroti pa virsu katrā formas stūrī un pa vidu liek pusi no pildījuma. Pa virsu pēc iespējas vienmērīgā slānī lej atlikušo šokolādes mīklu. Mīklai pa virsu atlikušo pildījumu – ar ēdamkaroti vairākās vietās aptuveni vienādos attālumos vienu no otra. Tad ņem vidēja izmēra nazi un ar spalu divos dažādos virzienos mīklā “iegriež” astotnieku – tā, lai pildījums dekoratīvi samaisītos ar šokolādes masu (skat. attēlu).
  5. Cep cepeškrāsnī 45 minūtes. Izņem no krāsns, atdzesē 15 minūtes un liek ledusskapī vismaz uz 1 stundu. Sagriež gabaliņos un pasniedz.

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Brauniji, Kakao, Kokosriekstu skaidiņas, Kondensētais piens, Šokolāde, Tumšā šokolāde

« Saulgrieži nāk: 11 svaigas idejas ķimeņu sieram
Mājās gatavota rikota »

Comments

  1. Laila says

    20 jūnija, 2016 at 23:15

    Cik lūdzu liela ir forma?

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      21 jūnija, 2016 at 08:55

      24 x 24 centimetri.

      Atbildēt
  2. Ilona says

    21 jūnija, 2016 at 10:57

    Sanāca dievīgs! Super recepte, paldies!

    Atbildēt
  3. Līga Graznoviča says

    24 jūlija, 2016 at 21:10

    Sanāca ļoti garšīga, bet pasausa.Varbūt jācep mazāku laiku, jo man karsta krāsns.

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      25 jūlija, 2016 at 09:25

      Varbūt bija ieslēgts ventilators vai gaisa plūsma? Tas varētu būt izskaidrojums. Vai arī braunija virspuse par tuvu augšējām siltelementam.

      Atbildēt
      • Līga Graznoviča says

        25 jūlija, 2016 at 12:37

        Bija gan ieslēgts.Paldies.

        Atbildēt
  4. Edīte says

    2 decembra, 2016 at 02:20

    SVEIKI! VAI OLAS VAR ŅEMT L IZMĒRA,JO VEIKALĀ XL NĒESMU REDZĒJUSI.

    PALDIES.

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      2 decembra, 2016 at 10:33

      Jā, droši!

      Atbildēt
  5. Sanita says

    6 jūlija, 2017 at 21:45

    Šis ir perfekts braunijs.

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...