Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Kabaču sacepums ar sieru

2 augusta, 2016 2 komentāru

kabacu-sacepums-ar-sieru-1-20160802-3Augusts mūsmājās ir pārsvarā veģetārs – Latvijas dārzos ir ienākusies dārzeņu, augļu un ogu raža. Daba teju paģēr ēst veselīgi, sezonāli un produktus sarūpēt no sava dārza. Der arī radu vai kaimiņu dārzs (ar saimnieku atļauju, protams!) :) Sātīgumam sēnes, mērcēs vieglāki sieri un garšaugi. Šis ēdiens tapa, iedvesmojoties no klasiskās kombinācijas: kabacis plus siers. Rupjmaize piedod struktūru un dziļāku garšu. Skaistākam izskatam noteikti derēs mazi kabacīši, bet var izmantot arī lielos, tos nomizojot un sagriežot mazākos gabalos. Vienīgi cepšanas ilgumu jāskatās katrā konkrētā gadījumā individuāli – atkarīgs no trauka, kabača šķēlīšu biezuma un daudzuma u.c. faktoriem. Cept var gan pīrāga formā (attēlā), gan parastajā pannā, gan kūkas formā. Lai gardi!

IMG_8390Izejvielas (2-4 personām):

  • 2 vidēja izmēra kabači (katrs kādus 350-400 gramus liels)
  • 60 grami rudzu rīvmaizes (es izmantoju blenderī samaltas rudzu sausmaizītes)
  • 80 grami parmezāna, sarīvēta uz smalkās rīves
  • 2 ēdamk. (kopā) garšvielas pēc izvēles – es liku saldās paprikas pulveri, ķiploku pulveri, hmeli-suneli maisījumu, maltu muskatriekstu)
  • 120 grami vidēji cietā siera, sarīvēta uz rupjās rīves (der arī Krievijas vai Holandes)

Gatavošana:

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem.
  2. Kabaci sagriež šķēlītēs. Var izmantot mandolīnu, jo tad šķēlītes būs vienādā biezumā, bet tikpat labi var izmanto nazi. Šķēlītes biezums – kā gurķim salātos.
  3. Bļodiņā sajauc kopā rīvmaizi ar rīvēto parmezānu, pievieno garšvielas un samaisa.
  4. Ņem apaļu pīrāga/kūkas formu un ieber tajā 1/3 no sausā siera-garšvielu maisījuma, izlīdzina pa perimetru. Pa virsu uz riņķi kārto kabača šķēlītes tā, lai visa panna būtu noklāta. Ja kabača daudz, var likt divās kārtās vienu virs otras, starp abām kārtām ieberot nedaudz siera-garšvielu maisījuma (tikai tad būs ilgāk jācep).
  5. Virs kabačiem izber atlikušo sauso maisījumu, izlīdzina. Ja vēlas, maliņas atstāj brīvas, lai nedaudz var redzēt kabaču šķēlītes. Liek cepeškrāsnī cepties, līdz kabači gandrīz gatavi (20-25 minūtes). Izņem no krāsns un pārber ar vidēji cieto sieru. Turpina cept vēl 5-10 minūtes, līdz siers izkusis. Pasniedz siltu, var pārkaisīt ar zaļumiem.

Filed Under: Dārzeņu ēdieni, Receptes, Sacepumi Tagged With: Cietais siers, Cukīni, Kabači, Parmas siers, Rīvmaize, Rupjmaize

« Kulinārie jaunumi un atklājumi – VASARA 2016
Kvinojas “plovs” ar gailenēm un cukīni »

Comments

  1. Antuanete says

    14 augusta, 2016 at 23:21

    Paldies, šis bija vienkāršs un tiešām garšīgs sacepums! Vienīgi man cepās divreiz ilgāk – visdrīzāk tāpēc, ka paliels kabacis. Tā kā nebija rīvmaizes, tās vietā izmantoju kama miltus – drusku sausāk, bet garšīgi.

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      15 augusta, 2016 at 10:17

      Jā, ar kabačiem tā ir – cepšanas laiks jāskatās individuāli! Par kamu nav slikta ideja.

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...