Šis braunijs ir apvienojums sulīgiem tumšās šokolādes braunijiem un banānmaizei. Gala rezultāts garšo izteikti pēc banāniem un tam ir saldajam “kartupelim” līdzīga konsistence. Saldums nāk no gataviem banāniem (jo gatavāki, jo labāk!), šokolādīgumu pastiprina pievienotais kakao. Īpaši gāja pie sirds bērniem. Ja banānu miziņa vēl nav kļuvusi brūngana (tie vēl nav pārāk gatavi), mīklai pievieno par 15 gramiem mazāk miltu.
Izejvielas:
- 3 lieli gatavi sablenderēti banāni (vislabāk jau ar brūnajiem punktiņiem uz mizas)
- 220 grami izkausēta un atdzesēta sviesta
- 110 grami cukura (izmantoju nerafinētu brūno cukuru)
- 3 olas
- 175 grami miltu (90 gramus no tiem pievienoju pilngraudu kviešu miltus)
- 1 ēdamk. vaniļas ekstrakta
- 70 grami kakao pulvera
- puse tējk. sāls
- 100 grami tumšās šokolādes, salauzta gabaliņos
Gatavošana:
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem. Ar cepamo papīru izklāj kvadrātveida cepamo formu.
- Ūdens peldē izkausē šokolādi, noliek malā nedaudz atdzist.
- Lielā bļodā sajauc kopā sablenderētos banānu, pusi no izkausētā sviesta, pusi no cukura un vienu olu. Iemaisa pusi no miltiem.
- Otrā bļodā uzputo divas olas, pievieno atlikušo sviestu, cukuru, sāli un vaniļu. Iemaisa atlikušos miltus un kakao pulveri. Beigās pievieno izkausēto šokolādi un visu samaisa.
- Abu bļodu saturu savieno. Vislabāk ar koka karoti, maisa, līdz izveidojusies salīdzinoši viendabīga masa. Uzmanīgi – nevajadzētu pārmaisīt. Mīklu lej sagatavotajā cepamajā formā un liek cepties krāsnī uz 30 minūtēm. Izņem no krāsns, atdzesē un izņem no formas. Sagriež gabaliņos.
Atbildēt