Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Banānu un šokolādes braunijs

September 20, 2016 Leave a Comment

bananu-braunijs-1-20160918Šis braunijs ir apvienojums sulīgiem tumšās šokolādes braunijiem un banānmaizei. Gala rezultāts garšo izteikti pēc banāniem un tam ir saldajam “kartupelim” līdzīga konsistence. Saldums nāk no gataviem banāniem (jo gatavāki, jo labāk!), šokolādīgumu pastiprina pievienotais kakao. Īpaši gāja pie sirds bērniem. Ja banānu miziņa vēl nav kļuvusi brūngana (tie vēl nav pārāk gatavi), mīklai pievieno par 15 gramiem mazāk miltu.

Izejvielas:

  • 3 lieli gatavi sablenderēti banāni (vislabāk jau ar brūnajiem punktiņiem uz mizas)
  • 220 grami izkausēta un atdzesēta sviesta
  • 110 grami cukura (izmantoju nerafinētu brūno cukuru)
  • 3 olas
  • 175 grami miltu (90 gramus no tiem pievienoju pilngraudu kviešu miltus)
  • 1 ēdamk. vaniļas ekstrakta
  • 70 grami kakao pulvera
  • puse tējk. sāls
  • 100 grami tumšās šokolādes, salauzta gabaliņos

Gatavošana:

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem. Ar cepamo papīru izklāj kvadrātveida cepamo formu.
  2. Ūdens peldē izkausē šokolādi, noliek malā nedaudz atdzist.
  3. Lielā bļodā sajauc kopā sablenderētos banānu, pusi no izkausētā sviesta, pusi no cukura un vienu olu. Iemaisa pusi no miltiem.
  4. Otrā bļodā uzputo divas olas, pievieno atlikušo sviestu, cukuru, sāli un vaniļu. Iemaisa atlikušos miltus un kakao pulveri. Beigās pievieno izkausēto šokolādi un visu samaisa.
  5. Abu bļodu saturu savieno. Vislabāk ar koka karoti, maisa, līdz izveidojusies salīdzinoši viendabīga masa. Uzmanīgi – nevajadzētu pārmaisīt. Mīklu lej sagatavotajā cepamajā formā un liek cepties krāsnī uz 30 minūtēm. Izņem no krāsns, atdzesē un izņem no formas. Sagriež gabaliņos.

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Banāni, Kakao, Kakao pulveris, Olas, Sviests, Tumšā šokolāde

« ‘Osso buco’ Āzijas gaumē
Ābolu pilngraudu mafini »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Lindas Virtuve · SIA MINIGRAND