Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Ābolu pilngraudu mafini

26 septembra, 2016 2 komentāru

abolu-mafini-1-20160914Vienkārši mafini, kurus papildina ar rudenīgām garšvielām, lai iegūtu ne tikai aromātisku gala rezultātu, bet arī pēc rudens smaržojošu māju. Ja nevēlas pievienot vairākas garšvielas, var pievienot vienkārši 1 ēdamkaroti malta kanēļa, vai arī tējkaroti kanēļa un tējkaroti malta kardamona. 

Izejvielas (12 mafiniem):

  • 225 grami pilngraudu vai speltas miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1.5 tējk. malta kanēļa
  • 3/4 tējk. malta muskatrieksta
  • 1/3 tējk. maltu smaržīgo piparu
  • 1 tējk. cepamās sodas
  • šķipsniņa sāls
  • 2 olas
  • 130 grami šķidra medus
  • 135 ml eļļas ar neitrālu garšu (rapšu, vīnogu kauliņu utt.)
  • 1.5 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 90 ml kefīra vai paniņu
  • 1 tējk. citrona sulas
  • 180 grami ābola – nomizota un sagriezta mazos gabaliņos
  • pārbēršanai – brūnais cukurs vai kanēļa cukurs

Gatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Ietauko mafinu pannu vai izklāj ar mafinu papīriņiem.
  2. Vidēja izmēra bļodā sajauc visas “sausās” sastāvdaļas.
  3. Otrā bļodā sakuļ olas. Pievieno medu, olīveļļu un vaniļu. Samaisa. Pielej kefīru un citronu sulu, atkal samaisa.
  4. Abu bļodu saturu savieno. Samaisa tik daudz, lai izveidotos viendabīga masa (uzmanīgi – nepārmaisīt!). Pievieno ābolu gabaliņus, samaisa. Ar karoti pilda mafinu formiņās, 4/5 no katras formiņas, pārber ar cukuru. Cep krāsnī 17 minūtes vai līdz kociņš no mafina iznāk ārā sauss. Izņem no krāsns un atdzesē.

Filed Under: Konditoreja, Receptes Tagged With: Āboli, Kanēlis, Kefīrs, Mafini, Malts kanēlis

« Banānu un šokolādes braunijs
Pildīti kruasāni un iepazīšanās ar jaunajiem ‘Fiskars’ produktiem »

Comments

  1. sabine says

    23 janvāra, 2017 at 16:23

    Sveika, mēģināju cept ar pilngraudu rudzu miltiem ar nelielu devu parasto kviešu miltu. Tā kā mīkla likās ļoti bieza, pievienoju papildus kefīru. Šķiet, ja mīklu arī pārmaisīju. Rezultātā mani mafini no ārpuses ir skaisti, brūngani, bet iekšā mīkla nav izcepusies pat pēc stundas. Cepu ventilatora režīmā 175* t. Es priecātos uzzināt, kur tieši nošāvu greizi. Liels Jums paldies par iedvesmojošajām receptēm!

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      23 janvāra, 2017 at 16:33

      Sabīne, domāju, ka neizcepšanās vaininieks bija papildus pievienotais šķidrums. Pirmajā gatavošanas reizē labāk pieturēties pie oriģinālās receptes :) Atkarībā no konkrētas krāsns īpašībām cepšanās laiks var atšķirties, tāpēc gatavību jāpārbauda ar kociņu vai pārgriežot vienu mafinu uz pusēm. Lai nākamreiz izdodas!

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...