Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Ābolu pilngraudu mafini

September 26, 2016 2 Comments

abolu-mafini-1-20160914Vienkārši mafini, kurus papildina ar rudenīgām garšvielām, lai iegūtu ne tikai aromātisku gala rezultātu, bet arī pēc rudens smaržojošu māju. Ja nevēlas pievienot vairākas garšvielas, var pievienot vienkārši 1 ēdamkaroti malta kanēļa, vai arī tējkaroti kanēļa un tējkaroti malta kardamona. 

Izejvielas (12 mafiniem):

  • 225 grami pilngraudu vai speltas miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1.5 tējk. malta kanēļa
  • 3/4 tējk. malta muskatrieksta
  • 1/3 tējk. maltu smaržīgo piparu
  • 1 tējk. cepamās sodas
  • šķipsniņa sāls
  • 2 olas
  • 130 grami šķidra medus
  • 135 ml eļļas ar neitrālu garšu (rapšu, vīnogu kauliņu utt.)
  • 1.5 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 90 ml kefīra vai paniņu
  • 1 tējk. citrona sulas
  • 180 grami ābola – nomizota un sagriezta mazos gabaliņos
  • pārbēršanai – brūnais cukurs vai kanēļa cukurs

Gatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Ietauko mafinu pannu vai izklāj ar mafinu papīriņiem.
  2. Vidēja izmēra bļodā sajauc visas “sausās” sastāvdaļas.
  3. Otrā bļodā sakuļ olas. Pievieno medu, olīveļļu un vaniļu. Samaisa. Pielej kefīru un citronu sulu, atkal samaisa.
  4. Abu bļodu saturu savieno. Samaisa tik daudz, lai izveidotos viendabīga masa (uzmanīgi – nepārmaisīt!). Pievieno ābolu gabaliņus, samaisa. Ar karoti pilda mafinu formiņās, 4/5 no katras formiņas, pārber ar cukuru. Cep krāsnī 17 minūtes vai līdz kociņš no mafina iznāk ārā sauss. Izņem no krāsns un atdzesē.

Filed Under: Konditoreja, Receptes Tagged With: Āboli, Kanēlis, Kefīrs, Mafini, Malts kanēlis

« Banānu un šokolādes braunijs
Pildīti kruasāni un iepazīšanās ar jaunajiem ‘Fiskars’ produktiem »

Comments

  1. sabine says

    January 23, 2017 at 16:23

    Sveika, mēģināju cept ar pilngraudu rudzu miltiem ar nelielu devu parasto kviešu miltu. Tā kā mīkla likās ļoti bieza, pievienoju papildus kefīru. Šķiet, ja mīklu arī pārmaisīju. Rezultātā mani mafini no ārpuses ir skaisti, brūngani, bet iekšā mīkla nav izcepusies pat pēc stundas. Cepu ventilatora režīmā 175* t. Es priecātos uzzināt, kur tieši nošāvu greizi. Liels Jums paldies par iedvesmojošajām receptēm!

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      January 23, 2017 at 16:33

      Sabīne, domāju, ka neizcepšanās vaininieks bija papildus pievienotais šķidrums. Pirmajā gatavošanas reizē labāk pieturēties pie oriģinālās receptes :) Atkarībā no konkrētas krāsns īpašībām cepšanās laiks var atšķirties, tāpēc gatavību jāpārbauda ar kociņu vai pārgriežot vienu mafinu uz pusēm. Lai nākamreiz izdodas!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Lindas Virtuve · SIA MINIGRAND