Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Spageti ar mīdijām tomātu mērcē

26 oktobra, 2016 3 komentāru

Recepte tapusi sadarbībā ar "Dobeles dzirnavnieks"

Recepte tapusi sadarbībā ar “Dobeles dzirnavnieks”

Jūras velšu cienītājiem šis ēdiens būs liela delikatese – ātri pagatavojams, bez piena produktiem. Galvenais izvēlēties svaigas un kvalitatīvas mīdijas. Ja gaidāmi viesi, pasniedz spageti lielā traukā galda vidū.

Izejvielas (4 porcijām):

  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 2 šalotes sīpoli, nomizoti un sagriezti gabaliņos
  • 3 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas
  • 400 ml konservētu tomātu
  • 1 ēdamkarote cukura
  • šķipsna sāls
  • šķipsna čili pārslu
  • 350 grami “Dobeles dzirnavnieks” spaghetti Nr 7
  • 160 ml sausa baltvīna
  • 2.4 kg grami svaigu mīdiju, nomazgātu un iztīrītu, atvērušās mīdijas neizmanto
  • svaigi pētersīļi pasniegšanai
  • svaigi malti melnie pipari

Gatavošana:

  1. Uzkarsētā eļļā uz pannas apcep sīpola gabaliņus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno ķiploku un cep vēl 2 minūtes. Pievieno tomātus, cukuru, šķipsnu sāls un čili pārslas. Ik pa laikam apmaisot uz zemas uguns vāra 4-5 minūtes.
  2. Kamēr vārās tomātu mērce, lielā katlā uzvāra ūdeni ar pievienotu šķipsnu sāls. Pievieno spageti un vāra 8 minūtes, līdz pasta ir al dente. Nokāš ūdeni.
  3. Lielā katlā ielej 200 ml ūdens un baltvīnu. Ja katls mazāks, mīdijas vāra 2-3 piegājienos. Pievieno mīdijas. Vāra 4-5 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz mīdijas atvērušās. Tās, kuras neatveras, izņem un ēdienam neizmanto.
  4. Tomātu mērci pārlej spageti, pievieno mīdijas, pārkaisa ar pētersīļiem un svaigi maltiem melnajiem pipariem. Pasniedz siltus.

Filed Under: Pastas un rīsu ēdieni, Zivju ēdieni & jūras veltes Tagged With: Baltvīns, Čili pārslas, Konservēti tomāti, Mīdijas, Pētersīļi, Spageti

« Pārsteidzošā Pērnava: 13 adreses neaizmirstamām brīvdienām
Ābolkūka bez piena produktiem »

Comments

  1. Lāsma says

    28 oktobra, 2016 at 11:53

    Sveiki!
    Gribeju painteresēties kur Jūs pērkat mīdijas, jau ilgu laiku taisos no viņām ko pagatavot, jo ļoti garšo, bet nevaru saņemties, jo neesmu pārliecināta vai beigu galā neapēdīšu kādu vecu:)

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      28 oktobra, 2016 at 20:00

      Sveika, Lāsma! Mīdijas iegādājos veikalā “Gastronome”, bija lielas un skaistas. Vienmēr katrā pirkumā būs kāda nedzīva, bet tās var viegli atlasīt – izmet visas, kuras nav atvērušās.

      Atbildēt
  2. Ieva says

    3 decembra, 2016 at 22:57

    Vēl ir firma Fresh and More tur arī var pasūtīt

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...