Gardi salāti, kuri piemēroti arī svētku bufetes veida galdam vai ņemšanai līdzi piknikā vai pusdienu kastītē. Vienkārši pagatavojami un uzglabājot “neatsulojas”.
Izejvielas (4 personām):
- 250 grami “Dobeles dzirnavnieks” fusilli pastas
- šķipsna sāls
- 450 grami žāvētas vistas gaļas
- 180 grami redīsu, sagriezti plānās šķēlītēs
- 2 āboli, nomizoti un bez serdes, sagriezti plānās šķēlītēs
- maza buntīte ar lociņiem, sagriezti
Mērcei:
- 3 ēdamkarote majonēzes
- 3 ēdamkarotes pilngraudu sinepju
- 1 tējkarote medus
- 1 ēdamkarote ūdens
Gatavošana:
- Lielā katlā uzvāri ūdeni ar pievienotu šķipsnu sāls. Ber ūdenī pastu un vāri 7 minūtes, līdz pastai ir al dente. Nolej ūdeni un pastu atdzesē.
- Bļodiņā pagatavo salātu mērci, sajaucot visas tās sastāvdaļas.
- Lielā bļodā sajauc kopā pastu, žāvēto vistas gaļu, redīsus, ābolus un lociņus. Lej pāri mērci un samaisi.
Atbildēt