Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Sāļo zemesriekstu un šokolādes cepumi

5 novembra, 2016 2 komentāru

cepumi-zemesrieksti-sokolade-1-20161105-2
Sāls un šokolāde ir plaši pazīstama kombinācija, kuru izmanto vai ikviens konditors. Un kādēļ nesakombinēt tumšo šokolādi ar sāļajiem zemesriekstiem. Ļoti vienkārši un ātri pagatavojami cepumi, jo nav nepieciešams istabas temperatūras sviests, tāpat mīkla ledusskapī jāpatur tikai 20 minūtes. Iesaku gatavos cepumus baudīt vēl kādu pusstundu pēc izņemšanas no krāsns, jo tad šokolāde vēl ir mīksta un padara cepuma ēšanu par īpaši grēcīgi gardu padarīšanu. Ideāls variants – ārpuse kraukšķīga, iekšpuse – mīksta. 

Izejvielas:

  • 170 grami sviesta
  • 160 grami gaišā muskovado cukura
  • 2 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 2 XL izmēra olas
  • 290 grami miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • puse tējk. cepamās sodas
  • 100 grami tumšās šokolādes mazos gabaliņos
  • 150 grami sāļo zemesriekstu

Gatavošana:

  1. Izkausē sviestu un ļauj 10 minūtes atdzist. Sviestu saputo ar cukuru, pievieno vaniļu un olas. Puto pāris minūtes.
  2. Vidēja izmēra bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri un sodu. Pievieno sviesta un olu masai, lēnām samaisa viendabīgā masā. Beigās pievieno šokolādes gabaliņus un zemesriekstu. Liek uz 20 minūtēm ledusskapī.
  3. Kamēr mīkla ledusskapī, ar cepamo papīru izklāj divas cepampannas. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem.
  4. Cepumu mīklu izņem no ledusskapja un ar ēdamkaroti ņem 5-6 cm lielas mīklas pikas un ar rokām izveido bumbiņas, liek uz pannas un nedaudz saplacina. Cepumus liek 5 centimetru attālumos vienu no otra, jo tie cepoties palielināsies diametrā vismaz 2 reizes. Cep 12-15 minūtes, līdz cepumu maliņas kļuvušas nedaudz zeltainas. Svarīgi cepumus nepārcept, lai tie iekšā nekļūtu drupeni un sausi. Izņem no krāsns un atdzesē.

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Cepumi, Gaišais muskovado cukurs, Šokolāde, Tumšā šokolāde, Zemesrieksti

« Fusilli meksikāņu gaumē ar maltu liellopa gaļu
Pastas salāti ar žāvētu vistu sinepju mērcē »

Comments

  1. Izolde says

    5 novembra, 2016 at 22:25

    Sveika! Vai muskovado cukuru var aizvietot ar cukurniedru cukuru? Un 2 XL olas ir 4 M izmēra?

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      6 novembra, 2016 at 17:58

      Izolde, es ņemtu 3 M izmēra olas. Muskovado cukuram ir augstāks mitruma līmenis, kas cepumiem dod interesantāku garšu un patīkamāku tekstūru. Cukurnierdu cukura izmantošanas gadījumā iesaku pievienot vēl pāris karotes iesala ekstrakta vai līdzīga produkta.

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...