Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Auzu pārslu un zemesriekstu sviesta batoniņi

November 23, 2016 4 Comments

sokoladigie_zemesriekstu_kumosi-1-20160807

Recepte tapusi sadarbībā ar “Dobeles dzirnavnieks”

Man ir bijis tas prieks un gods izstrādāt receptes jaunajai “Dobeles dzirnavnieks” pārslu sērijai, tāpēc vēlos ar foršākajām receptēm padalīties arī ar jums.

Šie batoniņi ir daudz veselīgas enerģijas saturošs gardums, kuru var baudīt brokastīs vai paņemt līdzi izsalkuma brīžiem ceļā. Zemesriekstu sviests visu padara krēmīgu un ar patīkami riekstainu garšu.

Izejvielas (10 batoniņiem):

  • 200 grami “Dobeles dzirnavnieka” pilngraudu auzu pārslu
  • 50 grami gaišā muskovado cukura
  • 25 grami nesaldināta kakao pulvera
  • 1.5 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • 1 tējkarote malta kardamona
  • šķipsna sāls
  • 480 ml piena
  • 1 XL izmēra ola
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 5 ēdamkarotes krēmīga zemesriekstu sviesta
  • 1-2 ēdamkarotes šķidra medus

Gatavošana:

1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem. Ar cepamo papīru izklāj 20 cm x 20 cm cepamo pannu.

2. Lielā bļodā sajauc kopā auzu pārslas, cukuru, kakao, kanēli, kardamonu un sāli.

3. Otrā bļodā saputo olu ar pusi no piena, tad pievieno atlikušo pienu un eļļu, turpina putot.

4. Abo bļodu saturu samaisa kopā, pievieno 3 ēdamkarotes zemesriekstu sviestu. Mīkla būs šķidras konsistences, to lej sagatavotajā cepamajā pannā, uzbriedina 10 minūtes. Liec cepeškrāsnī un cep 25-30 minūtes. Atdzesē un ar asu nazi sagriež kvadrātiņos.

5. Atlikušo zemesriekstu sviestu sajauc ar medu un pārsmērē pāri auzu pārslu batoniņiem.

Filed Under: Konditoreja, Receptes Tagged With: Auzu pārslas, Kakao pulveris, Kanēlis, Kardamons, Zemesriekstu sviests

« Briseles kāposti un saldais kartupelis
Septiņi padomi veselīgam iepirkumu grozam kopā ar Džeimiju Oliveru »

Comments

  1. Inese says

    November 24, 2016 at 13:29

    Cik ilgi un kā šos batoniņus var glabāt?

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      November 24, 2016 at 13:30

      Ledusskapī slēgtā traukā var uzglabāt nedēļu.

      Reply
  2. Līva says

    November 24, 2016 at 15:10

    Var izmantot augu pienu?

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      November 24, 2016 at 15:23

      Jā, droši!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Lindas Virtuve · SIA MINIGRAND