Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Auzu pārslu un zemesriekstu sviesta batoniņi

23 novembra, 2016 4 komentāru

sokoladigie_zemesriekstu_kumosi-1-20160807

Recepte tapusi sadarbībā ar “Dobeles dzirnavnieks”

Man ir bijis tas prieks un gods izstrādāt receptes jaunajai “Dobeles dzirnavnieks” pārslu sērijai, tāpēc vēlos ar foršākajām receptēm padalīties arī ar jums.

Šie batoniņi ir daudz veselīgas enerģijas saturošs gardums, kuru var baudīt brokastīs vai paņemt līdzi izsalkuma brīžiem ceļā. Zemesriekstu sviests visu padara krēmīgu un ar patīkami riekstainu garšu.

Izejvielas (10 batoniņiem):

  • 200 grami “Dobeles dzirnavnieka” pilngraudu auzu pārslu
  • 50 grami gaišā muskovado cukura
  • 25 grami nesaldināta kakao pulvera
  • 1.5 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • 1 tējkarote malta kardamona
  • šķipsna sāls
  • 480 ml piena
  • 1 XL izmēra ola
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 5 ēdamkarotes krēmīga zemesriekstu sviesta
  • 1-2 ēdamkarotes šķidra medus

Gatavošana:

1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem. Ar cepamo papīru izklāj 20 cm x 20 cm cepamo pannu.

2. Lielā bļodā sajauc kopā auzu pārslas, cukuru, kakao, kanēli, kardamonu un sāli.

3. Otrā bļodā saputo olu ar pusi no piena, tad pievieno atlikušo pienu un eļļu, turpina putot.

4. Abo bļodu saturu samaisa kopā, pievieno 3 ēdamkarotes zemesriekstu sviestu. Mīkla būs šķidras konsistences, to lej sagatavotajā cepamajā pannā, uzbriedina 10 minūtes. Liec cepeškrāsnī un cep 25-30 minūtes. Atdzesē un ar asu nazi sagriež kvadrātiņos.

5. Atlikušo zemesriekstu sviestu sajauc ar medu un pārsmērē pāri auzu pārslu batoniņiem.

Filed Under: Konditoreja, Receptes Tagged With: Auzu pārslas, Kakao pulveris, Kanēlis, Kardamons, Zemesriekstu sviests

« Briseles kāposti un saldais kartupelis
Septiņi padomi veselīgam iepirkumu grozam kopā ar Džeimiju Oliveru »

Comments

  1. Inese says

    24 novembra, 2016 at 13:29

    Cik ilgi un kā šos batoniņus var glabāt?

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      24 novembra, 2016 at 13:30

      Ledusskapī slēgtā traukā var uzglabāt nedēļu.

      Atbildēt
  2. Līva says

    24 novembra, 2016 at 15:10

    Var izmantot augu pienu?

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      24 novembra, 2016 at 15:23

      Jā, droši!

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...