Man ir bijis tas prieks un gods izstrādāt receptes jaunajai “Dobeles dzirnavnieks” pārslu sērijai, tāpēc vēlos ar foršākajām receptēm padalīties arī ar jums.
Šie batoniņi ir daudz veselīgas enerģijas saturošs gardums, kuru var baudīt brokastīs vai paņemt līdzi izsalkuma brīžiem ceļā. Zemesriekstu sviests visu padara krēmīgu un ar patīkami riekstainu garšu.
Izejvielas (10 batoniņiem):
- 200 grami “Dobeles dzirnavnieka” pilngraudu auzu pārslu
- 50 grami gaišā muskovado cukura
- 25 grami nesaldināta kakao pulvera
- 1.5 tējkarote cepamā pulvera
- 1 tējkarote malta kanēļa
- 1 tējkarote malta kardamona
- šķipsna sāls
- 480 ml piena
- 1 XL izmēra ola
- 3 ēdamkarotes olīveļļas
- 5 ēdamkarotes krēmīga zemesriekstu sviesta
- 1-2 ēdamkarotes šķidra medus
Gatavošana:
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem. Ar cepamo papīru izklāj 20 cm x 20 cm cepamo pannu.
2. Lielā bļodā sajauc kopā auzu pārslas, cukuru, kakao, kanēli, kardamonu un sāli.
3. Otrā bļodā saputo olu ar pusi no piena, tad pievieno atlikušo pienu un eļļu, turpina putot.
4. Abo bļodu saturu samaisa kopā, pievieno 3 ēdamkarotes zemesriekstu sviestu. Mīkla būs šķidras konsistences, to lej sagatavotajā cepamajā pannā, uzbriedina 10 minūtes. Liec cepeškrāsnī un cep 25-30 minūtes. Atdzesē un ar asu nazi sagriež kvadrātiņos.
5. Atlikušo zemesriekstu sviestu sajauc ar medu un pārsmērē pāri auzu pārslu batoniņiem.
Inese says
Cik ilgi un kā šos batoniņus var glabāt?
Linda Tellgrena says
Ledusskapī slēgtā traukā var uzglabāt nedēļu.
Līva says
Var izmantot augu pienu?
Linda Tellgrena says
Jā, droši!