Saldumi, kuros pārsvarā ir vienkāršas izcelsmes vielas, ir vislabākie. Šo batoniņu pagatavošana aizņem tikai 10 minūtes laika plus laiks saldētavā un līdz sastingst šokolāde. Garšos visiem kokosriekstu un šokolādes faniem. Piemēroti cilvēkiem, kas uzturā nelieto govs pienu un laktozi, kā arī vegāniem.
Izejvielas (10 batiniņiem):
- 1 bundža kokosriekstu piena (es izmantoju šo)
- 350-400 grami kokosriekstu skaidiņu
- 100-150 ml saldinātāja (es izmantoju kļavu sīrupu)
- 350 grami tumšās šokolādes
Gatavošana:
- Kokosriekstu piena bundžu uz nakti ieliek ledusskapī (es šo soli izlaidu, jo “Fudo” pienam arī nesastingušam ir liela cietā krēmveida daļa). Ar karoti izņem sastinguši krēmveida masu un liek bļodā. Pieber kokosriekstu skaidiņas un pievieno saldinātāju, visu samaisa.
- Iegūto masu liek traukā, ar pirkstiem visu izlīdzina pāris centimetru biezumā. Uz pusstundu ievieto saldētavā. Izņem ārā, sagriež 10 vienādos gabaliņos.
- Ūdens peldē izkausē šokolādi un nedaudz atdzesē (drīkst būt nedaudz siltāka par istabas temperatūru).
- Sagatavo ar cepamo papīru izklātu pannu, uz tās liks batoniņus sastingšanai.
- Sagrieztos kokosriekstu masas batoniņus liek šokolādes masā tā, lai tie būtu noklāti no visām pusēm. Liek uz sagatavotās pannas un kad pārklāšana ar šokolādi pabeigta, ievieto ledusskapī, līdz šokolāde sastingusi (man pietika ar nepilnu stundu).
Ilze says
Es esmu šokolādes meklējumos, kurā nav sojas. Vai ir kādi ieteikumi?
Linda Tellgrena says
Diemžēl nevarēšu palīdzēt, jo tādu šokolādi nezinu. Vislabāk ir gatavot pašiem – esmu jau iegādājusies kakao sviestu, drīz taps pirmā partija!
Linda Tellgrena says
Nē, atcerējos gan – “Vivani” šokolādē nav nekādu emulgatoru, nopērkama bio veikalos. Cena gan izmantošanai konditorejā ne īpaši draudzīga :(
Kate says
Es pirku uz svaru tirgū nodaļā kur žavētie augļi un rieksti. Baigi laba!
Laura says
Cik ml/g ir viena bundža kokosriekstu piena? Mazā, lielā?