Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Graudu maize ar kviešu pārslām

10 decembra, 2016 Leave a Comment

Recepte tapusi sadarbībā ar “Dobeles dzirnavnieks”

Kviešu pārslas ir ideāli piemērotas maizes cepšanai kombinācijā ar dažādām sēkliņām un graudiem, kurus var pievienot pēc savas gaumes. Šī maizīte ir ar patīkamu garšu un struktūru, labi rūgst un ātri izcepas.

Izejvielas (2 vidēja izmēra klaipiņi):
● 150 grami “Dobeles dzirnavnieka” kviešu pārslu plus nedaudz pārbēršanai klaipiņiem pirms cepšanas
● 40 grami linsēklu
● 300 ml verdoša ūdens
● 500 grami “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
● 120 grami pilngraudu miltu
● 60 grami lobītu kaņepju sēkliņu
● 20 grami sāls
● 7 grami sausā rauga
● 350 ml istabas temperatūras ūdens
● milti virsmas pārkaisīšanai
● neitrālas garšas eļļa cepamo formu ietaukošanai
● 50 ml piena

Gatavošana:
1. Kviešu pārslas un linsēklas sajauc un pārlej ar 300 ml verdoša ūdens, vēlreiz samaisa un atstāj uz pussundu uzbriest.
2. Uzbriedušajam bļodas saturam pievieno miltus, kaņepju sēkliņas, sāli un raugu. Pielej 350 ml ūdens. Mīklu var mīcīt ar rokām uz virsmas, kas izkaisīta ar kviešu miltiem, vai arī izmantot virtuves kombainu ar īpašo mīklas mīcīšanas uzgali (“āķi”). Mīkla šajā stadijā ir mīksta un līp pie rokām. To turpina mīcīt uz darba virsmas vai kombaina bļodā, līdz tā kļūst elastīga un gluda. Izveido apaļu formu un liek viegli ietaukotā palielā bļodā. Bļodu pārsedz ar tīru virtuves dvieli vai ietaukotu pārtikas plēvi. Liek raudzēties siltā vietā uz stundu pusotru. Šajā laikā mīklas daudzums dubultosies.
3. Mīklu izcel no bļodas uz miltiem izkaisītas darba virsmas, vai arī liek atpakaļ kombaina bļodā. Mīca 2-3 minūtes, līdz mīkla iegūst elastību un nelīp pie rokām.
4. Maizīti var cept, vienkārši klaipiņā, vai arī izmantot gareno cepamo kvadrātveida formu. Formu pirms mīklas ievietošanas viegli ietauko, var izklāt ar cepamo papīru. Mīklu sadala divās vienādās daļās un izveido klaipiņus vai ieliek cepamajā formā. Klaipiņus viegli pārsedz un liek raudzēties siltā vietā uz pusstundu.
5. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 230 grādiem. Klaipiņus iesmērē ar pienu, pārkaisa ar kviešu pārslām. Cep 10 minūtes, pēc tam temperatūru samazina līdz 200 grādiem un cep vēl 25 minūtes. Klaipiņa gatavību pārbauda, viegli uzsitot par tā pamatni – skaņa būs dobja, ja maizīte ir gatava. Izņem no krāsns un atdzesē.

Filed Under: Konditoreja, Receptes Tagged With: Dobeles dzirnavnieks, Kaņepju sēklas, Kviešu milti, Kviešu pārslas, Linsēklas, Pilngraudu milti, Sausais raugs

« Jaunums pavārgrāmatu plauktā – “Eiropas vēsture latviešu virtuvē”
Cepts kamambērs ar kazenēm »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...