Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Cepts kamambērs ar kazenēm

December 15, 2016 Leave a Comment

Recepte tapusi sadarbībā ar “Castello”

Viena no iecienītākajām un ātrāk pagatavojamajām uzkodām mūsmājās ir cepts kamambērs – atliek to vien uz dažām minūtēm ielikt krāsnī un mazais siera ritulis pārvērtīsies kārdinošā siera lavā, ko var baudīt ar ievārījumu, medu vai pašu gatavotu ogu mērci (der arī saldētas ogas).

Šoreiz gatavošanai izmantoju “Castello” kamambēra sieru. Ikdienā savā virtuvē ļoti labprāt izvēlos šī ražotāja zilos sierus, bet svētku reizēs der kaut kas no klasikas. “Castello” sieri ir ražoti Dānijā, katrs no tiem – savā piena darītavā, kas specializējas tieši šī konkrētā siera ražošanā, kas pats par sevi jau ir augstas kvalitātes garants. Ja meklē idejas svētku galda receptēm, tad ieskaties http://www.castellocheese.com/, kur kaut ko sev atradīs gan neparastu garšu cienītāji, gan tie, kuri turas pie pārbaudītām vērtībām. Varu arī pačukstēt, ka decembrī “Castello” sieri veikalos nopērkami ar atlaidēm. Un vēl kas – seko līdzi bloga sociālajiem tīkliem, tur pavisam drīz konkurss, kura uzvarētājs saņems ļoti gardu pārsteiguma balvu: grozu ar dažādiem “Castello” sieriem.

Izejvielas (2 personām):

Viens ritulītis “Castello” kamambēra (camembert) siera (125 grami)
80 grami kazenes (var izmantot citas skābenas ogas pēc savas gaumes), pārgrieztas uz pusēm
1 ēdamkarote balzamiko etiķa
2 ēdamkarotes brūnā cukura
1 ēdamkarote zaļo lobīto pistāciju, sakapātas
Maize ar kraukšķīgu garozu pasniegšanai

Gatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.
Kamambēra sieru iztin no papīra un liek karstumizturīgā trauciņā. Trauciņu liek cepeškrāsnī un cep 15-20 minūtes vai līdz siers sāk nedaudz “piepūsties” un uz virsmas parādās mazi burbulīši.
Kamēr siers krāsnī, sagatavo kazenes. Mazā katliņā uzkarsē ogas, balzamiko etiķi un cukuru. Pāris minūtes uz nelielas liesmas pavāra, noliek malā.
Sieru izņem no krāsns, pārlej ar ogu mērci un nekavējoteis pasniedz ar kraukšķīgu maizīti.

Filed Under: Receptes, Uzkodas Tagged With: Balzamiko etiķis, Brūnais cukurs, Castello, Kamambērs, Kazenes, Pistācijas, Siers, Svētku galdam

« Graudu maize ar kviešu pārslām
Valtera Zirdziņa piparkūku torte »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Lindas Virtuve · SIA MINIGRAND