Viena no iecienītākajām un ātrāk pagatavojamajām uzkodām mūsmājās ir cepts kamambērs – atliek to vien uz dažām minūtēm ielikt krāsnī un mazais siera ritulis pārvērtīsies kārdinošā siera lavā, ko var baudīt ar ievārījumu, medu vai pašu gatavotu ogu mērci (der arī saldētas ogas).
Šoreiz gatavošanai izmantoju “Castello” kamambēra sieru. Ikdienā savā virtuvē ļoti labprāt izvēlos šī ražotāja zilos sierus, bet svētku reizēs der kaut kas no klasikas. “Castello” sieri ir ražoti Dānijā, katrs no tiem – savā piena darītavā, kas specializējas tieši šī konkrētā siera ražošanā, kas pats par sevi jau ir augstas kvalitātes garants. Ja meklē idejas svētku galda receptēm, tad ieskaties http://www.castellocheese.com/, kur kaut ko sev atradīs gan neparastu garšu cienītāji, gan tie, kuri turas pie pārbaudītām vērtībām. Varu arī pačukstēt, ka decembrī “Castello” sieri veikalos nopērkami ar atlaidēm. Un vēl kas – seko līdzi bloga sociālajiem tīkliem, tur pavisam drīz konkurss, kura uzvarētājs saņems ļoti gardu pārsteiguma balvu: grozu ar dažādiem “Castello” sieriem.
Izejvielas (2 personām):
Viens ritulītis “Castello” kamambēra (camembert) siera (125 grami)
80 grami kazenes (var izmantot citas skābenas ogas pēc savas gaumes), pārgrieztas uz pusēm
1 ēdamkarote balzamiko etiķa
2 ēdamkarotes brūnā cukura
1 ēdamkarote zaļo lobīto pistāciju, sakapātas
Maize ar kraukšķīgu garozu pasniegšanai
Gatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.
Kamambēra sieru iztin no papīra un liek karstumizturīgā trauciņā. Trauciņu liek cepeškrāsnī un cep 15-20 minūtes vai līdz siers sāk nedaudz “piepūsties” un uz virsmas parādās mazi burbulīši.
Kamēr siers krāsnī, sagatavo kazenes. Mazā katliņā uzkarsē ogas, balzamiko etiķi un cukuru. Pāris minūtes uz nelielas liesmas pavāra, noliek malā.
Sieru izņem no krāsns, pārlej ar ogu mērci un nekavējoteis pasniedz ar kraukšķīgu maizīti.
Atbildēt