
Recepte tapusi sadarbībā ar “Dobeles dzirnavnieks”
Šīs veselīgās un acij tīkamās tartes piemērotas laiskām brīvdienu brokastīm – pildījumam izmanto sezonālus augļus un ogas, šobrīd labi derēs saldētās ogas, svaigi kivi, hurmas utt. Pamatnītes var sagatavot pāris dienas iepriekš un piepildīt tieši pirms pasniegšanas. Cepšanai izmanto tartīšu formas ar 10 centimetru diametru.
Izejvielas (4 tartēm):
Pamatnēm:
● 90 grami “Dobeles dzirnavnieka” trīsgraudu pārslu
● 50 grami smalki sakapātu valriekstu
● 1 ēdamkarote balto sezama sēkliņu
● 2.5 ēdamkarotes eļļas
● 2.5 ēdamkarotes šķidra medus
● 1.5 tējkarote malta kanēļa
Pildījumam:
● 150-200 ml grieķu jogurta
● ogas un piparmētru lapiņas dekorēšanai
Gatavošana:
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 165 grādiem. Ietauko 4 formiņas.
2. Vidēja izmēra bļodā sajauc kopā pārslas, riekstus un sezama sēkliņas, eļļu, medu un kanēli. Iegūto masu sadala vienādā daudzumā pa formiņām. Izmantojot pirkstus vai ar eļļu iesmērētas karotes pamatni, viegli piespiežot, saplacina pārslas viedālā slānī pa tartes apakšu un malām. Liek cepties cepeškrāsnī uz 17 minūtēm. Atdzesē un izņem no formiņām.
3. Pamatnītes pilda ar pāris karotēm grieķu jogurta un dekorē ar sezonas ogām un piparmētru lapiņām.
Atbildēt