Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Ar jogurtu un ogām pildītas brokastu tartes

January 6, 2017 Leave a Comment

Recepte tapusi sadarbībā ar “Dobeles dzirnavnieks”

Šīs veselīgās un acij tīkamās tartes piemērotas laiskām brīvdienu brokastīm – pildījumam izmanto sezonālus augļus un ogas, šobrīd labi derēs saldētās ogas, svaigi kivi, hurmas utt. Pamatnītes var sagatavot pāris dienas iepriekš un piepildīt tieši pirms pasniegšanas. Cepšanai izmanto tartīšu formas ar 10 centimetru diametru.

Izejvielas (4 tartēm):

Pamatnēm:

● 90 grami “Dobeles dzirnavnieka” trīsgraudu pārslu

● 50 grami smalki sakapātu valriekstu

● 1 ēdamkarote balto sezama sēkliņu

● 2.5 ēdamkarotes eļļas

● 2.5 ēdamkarotes šķidra medus

● 1.5 tējkarote malta kanēļa

Pildījumam:

● 150-200 ml grieķu jogurta

● ogas un piparmētru lapiņas dekorēšanai

Gatavošana:

1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 165 grādiem. Ietauko 4 formiņas.

2. Vidēja izmēra bļodā sajauc kopā pārslas, riekstus un sezama sēkliņas, eļļu, medu un kanēli. Iegūto masu sadala vienādā daudzumā pa formiņām. Izmantojot pirkstus vai ar eļļu iesmērētas karotes pamatni, viegli piespiežot, saplacina pārslas viedālā slānī pa tartes apakšu un malām. Liek cepties cepeškrāsnī uz 17 minūtēm. Atdzesē un izņem no formiņām.

3. Pamatnītes pilda ar pāris karotēm grieķu jogurta un dekorē ar sezonas ogām un piparmētru lapiņām.

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Brīvdienu brokastīm, Brokastis, Dobeles dzirnavnieks, Grieķu jogurts, Kanēlis, Medus, Piparmētras, Sezama sēkliņas, Svētdienas brokastīm, Tarte, Valrieksti

« Džeimija banānmaize
Baltā zivs sinepju mērcē »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in