Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Džeimija banānmaize

3 janvāra, 2017 2 komentāru

Daudzi no mums sākuši jauno gadu ar vēlēšanos vairāk laika un pūļu veltīt savai veselībai. Manuprāt, nav iespējamas rūpes par sevi bez pilnvērtīga uztura. Kas parasti nozīmē rosīšanos virtuvē. Lai padarītu “vieglākas” maltītes arī savai ģimenei, esmu ķērusies pie Džeimija Olivera grāmatas “Katru dienu superēdiens”. Izmēģināšanai esmu noskatījusi vairākas receptes, kas liekas piemērotas mūsu ģimenes garšas kārpiņām. Kā parasti, receptes nedaudz pārveidoju (parasti arī vienkāršoju) un pielāgoju pieejamajām izejvielām. 

Pirmo no visām receptēm izmēģināju banānmaizi. Banānmaizi, kuras mīklu pagatavo blenderī. Principā šis veselīgais (bez rafinētā cukura un baltajiem miltiem) našķis prasa 5 minūšu darbu (plus, protams, cepšana!). Banānmaizes struktūra ir ļoti patīkama – var just banānus, saldums ir pietiekams no žāvētajiem augļiem un medus. Nav lieka mitruma vai sausuma.

Praktiskas piezīmes: blenderēšanai izmantoju blenderi ar lielo krūzi. Ar rokas blenderi varētu būt zināmas problēmas. Ar žāvētajiem augļiem un riekstiem iespējams variēt. Tāpat medus vietā var izmantot kļavu vai kādu citu sīrupu.

Izejvielas:

  • 2 lieli nogatavojušies banāni (jo banāni gatavāki, jo saldāki)
  • 2 lielas lauku olas
  • 50 grami medus
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 100 ml ābolu sulas (var izmantot arī ūdeni vai pagatavotu melno tēju, oriģinālreceptē – earl grey tēja)
  • 50 grami žāvētu dateļu (var aizstāt ar rozīnēm), lielākās var sagriezt nedaudz mazākos gabalos (manas dateles nebija nedaudz sausas, tādēļ es vēlējos atvieglot blenderi darbu)
  • 50 grami rozīņu vai žāvētu dzērveņu
  • 50 grami valriekstu
  • 200 grami speltas miltu (derēs arī pilngraudu vai rudzu milti)
  • 1.5 tējkarotes cepamā pulvera

Gatavošana:

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Ņem gareno klaipiņa cepamo formu (tilpums 1.5 litri), izklāj ar cepamo papīru (var iesmērēt ar eļļu, bet pamatu gan vajadzētu tomēr izklāt ar papīru, lai maizi būtu vieglāk izņemt).
  2. Blenderi krūzē liek iekšā nomizotu banānu gabalus, olas, medu, olīveļļu. Blenderē kādas 5 sekundes. Pievieno ābolu sulu, žāvētos augļus un riekstus. Beigās pieber miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Blenderē, līdz iegūta salīdzinoši viendabīga masa. Nevajadzētu pārcenstes un visu samalt putrā, jo ir forši, ja gatavajā maizītē jūt mazus žāvēto augļu un riekstu gabaliņus.
  3. Gatavo mīklu lej formā un cep krāsnī 50-55 minūtes. Izņem no krāsns, ļauj maizītei padzist, izņem no veidnes un atdzesē uz restītēm.

 

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Ābolu sula, Ātri un vienkārši, Banāni, Banānmaize, Dateles, Džeimijs Olivers, Lauku olas, Medus, Olīveļļa, Rozīnes, Speltas milti, Valrieksti

« Šokolādes kūka (bezglutēna)
Ar jogurtu un ogām pildītas brokastu tartes »

Comments

  1. Everita says

    3 janvāra, 2017 at 16:00

    Izskatās viegli!

    Atbildēt
  2. Elīna says

    18 janvāra, 2017 at 12:19

    Liku trīs banānus un griķu miltus. Sanāca ļoti gardi!

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...