Šī ir ļoti vienkārša recepte, kurai var izmantot arī no citas ēdienreizes pāri palikušus rīsus. Tādā gadījumā maltīte būs gatava 10 minūtēs. Garšvielas – vari izmantot jau gatavu marokāņu garšvielu maisījumu, vai sajaukt to pats. Pasniedz, pārbērtu ar mandeļu skaidiņām vai pīniju riekstiem (foto to nav, jo mājās šoreiz nebija!), kurus pirms izmantošanas var nedaudz apcep uz pannas.
Izejvielas (4 porcijām):
- eļļa cepšanai
- 1 sīpols, nomizots un sagriezts šķēlītēs
- 700 maltas liellopu gaļas
- 2 ēdamkarotes marokāņu garšvielu (sastāvā vienādās daļās malts kanēlis, malts kumīns (romiešu ķimenes), malts ingvers, malts koriandrs)
- šķipsna sāls
- 100 grami rozīņu vai mazos gabaliņos sagrieztu žāvētu aprikožu (es izmantoju rozīnes)
- 240 grami nevārītu rīsu (300 grami vārītu rīsu – es izmantoju brūnos rīsus)
- sula no 1 liela apelsīna
- ja izmanto nevārītus rīsus – 150 ml ūdens vai buljona
- pasniegšanai – mandeļu skaidiņas vai pīniju rieksti
Gatavošana:
- Uzkarsētā eļļā apcep sīpolu, līdz tas sāk kļūt caurspīdīgs. Pievieno malto gaļu, ar koka karoti saspaida lielākos gabalus, maisot apcep uz vidēji augstas uguns vidēji 4 minūtes.
- Pannas saturā iemaisa garšvielas un sāli. Cep vēl vienu minūti. Pievieno rozīnes vai aprikozes, rīsus un apelsīnu sulu. Ja izmanto vārītus rīsus, liek virsū vāku un sautē visu uz lēnas uguns 8-10 minūtes. Ja izmanto nevārītus, pievieno ūdeni vai buljonu, un uz lēnas uguns pannnas saturu sautē, līdz rīsi ir mīksti (12-15 minūtes). Ēdienu pasniedz, pārkaisītu ar mandeļu skaidiņām vai pīniju riekstiem.
Atbildēt