Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Maltā gaļa ar rīsiem marokāņu gaumē

March 15, 2017 Leave a Comment

Šī ir ļoti vienkārša recepte, kurai var izmantot arī no citas ēdienreizes pāri palikušus rīsus. Tādā gadījumā maltīte būs gatava 10 minūtēs. Garšvielas – vari izmantot jau gatavu marokāņu garšvielu maisījumu, vai sajaukt to pats. Pasniedz, pārbērtu ar mandeļu skaidiņām vai pīniju riekstiem (foto to nav, jo mājās šoreiz nebija!), kurus pirms izmantošanas var nedaudz apcep uz pannas.

Izejvielas (4 porcijām):
  • eļļa cepšanai
  • 1 sīpols, nomizots un sagriezts šķēlītēs
  • 700 maltas liellopu gaļas
  • 2 ēdamkarotes marokāņu garšvielu (sastāvā vienādās daļās malts kanēlis, malts kumīns (romiešu ķimenes), malts ingvers, malts koriandrs)
  • šķipsna sāls
  • 100 grami rozīņu vai mazos gabaliņos sagrieztu žāvētu aprikožu (es izmantoju rozīnes)
  • 240 grami nevārītu rīsu (300 grami vārītu rīsu – es izmantoju brūnos rīsus)
  • sula no 1 liela apelsīna
  • ja izmanto nevārītus rīsus – 150 ml ūdens vai buljona
  • pasniegšanai – mandeļu skaidiņas vai pīniju rieksti

Gatavošana: 

  1. Uzkarsētā eļļā apcep sīpolu, līdz tas sāk kļūt caurspīdīgs. Pievieno malto gaļu, ar koka karoti saspaida lielākos gabalus, maisot apcep uz vidēji augstas uguns vidēji 4 minūtes.
  2. Pannas saturā iemaisa garšvielas un sāli. Cep vēl vienu minūti. Pievieno rozīnes vai aprikozes, rīsus un apelsīnu sulu. Ja izmanto vārītus rīsus, liek virsū vāku un sautē visu uz lēnas uguns 8-10 minūtes. Ja izmanto nevārītus, pievieno ūdeni vai buljonu, un uz lēnas uguns pannnas saturu sautē, līdz rīsi ir mīksti (12-15 minūtes). Ēdienu pasniedz, pārkaisītu ar mandeļu skaidiņām vai pīniju riekstiem.

Filed Under: Liellopa gaļas ēdieni, Pastas un rīsu ēdieni Tagged With: Apelsīni, Aprikozes, Buljons, Malta gaļa, Malta liellopa gaļa, Malts ingvers, Malts kanēlis, Malts koriandrs, Marokāņu virtuve, Rīsi, Romiešu ķimenes, Rozīnes, Žāvēti augļi

« Zaļās tējas jeb ‘matcha’ virtuļi
Lazdu riekstu kūka »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Lindas Virtuve · SIA MINIGRAND