Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Zaļās tējas jeb ‘matcha’ virtuļi

March 13, 2017 3 Comments

Recepte tapusi sadarbībā ar viskiju “Jameson”

Šos virtuļus šogad pagatavoju par godu Svētās Patrika dienas svinībām, kad tradicionāli pasniedz zaļas krāsas ēdienu. Matcha ir japāņu zaļā tēja, kura ir pulvera formā un izmantojama ne vien uzmundrinošas un veselīgas tējas pagatavošanai, bet arī konditorejā. Virtuļus šoreiz gatavoju cepot speciālā virtuļu pannā (iegādājos “Gemosā”) nevis fritējot eļļā, tādējādi padarot tos ievērojami “liesākus”.

Izejvielas (12 virtuļiem): 
  • 140 grami miltu
  • 1.5 tējkarotes cepamā pulvera
  • Šķipsniņa sāls
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 2 tējkarotes matcha tējas pulvera (var iegādāties specializētajos tējas veikalos un bio veikaliņos)
  • 1 ola
  • 3 ēdamkarotes eļļas
  • 60 ml piena
  • 1 mazs gatavs banāns saspaidīts ar dakšiņu
Zaļajai glazūrai:
  • 130 grami pūdercukura
  • 1 olas baltums
  • 2-3 tējkarotes matcha pulvera
  • 2-3 tējkarotes citronu sulas
Gatavošana:
  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 215 grādiem.
  2. Sajauc kopā bļodā miltus, cepamo pulveri, sāli, cukuru un matcha pulveri.
  3. Ar mikseri kopā saputo olu, eļļu, pienu un banānu. Pievieno sausās sastāvdaļas un maisa, līdz iegūta viendabīga masa.
  4. Ietauko virtuļu pannas formiņas. Ar karoti katrā no formiņām liek iekšā mīklu tā, lai formiņa būtu 2/3 pilna, ar mīklas daudzumu jāpietiek 12 virtuļiem. Cep 10 minūtes. Izņem no krāsns, atdzesē.
  5. Kamēr virtuļi dziest, gatavo glazūru: olas baltumu uzputo līdz vidēji stingrām putām. Iemaisa pūdercukuru un 2 ēdamkarotes citronu sulas. Glazūrai jābūt vairāk biezai nekā šķiedrai. Iemērc pirmā virtuļa augšpusi un pārbauda glazūras biezumu – tai skaisti jāpārklāj virtulis. Ja glazūra būs par šķidru, tā notecēs nost, ja par biezu – pārklās virtuli nevienmērīgi. Glazūras konsistenci regulē ar citronu sulu (šķidrāku) vai pūdercukuru (biezāku). Ļauj glazūrai sacietēt.

Filed Under: Konditoreja, Receptes Tagged With: Augu eļļa, Banāni, Citrona sula, Citroni, Matcha, Olas, Olas baltums, Piens, Zaļā tēja

« Gardākās kulinārās adreses: ZIEMA 2017
Maltā gaļa ar rīsiem marokāņu gaumē »

Comments

  1. Linda says

    March 21, 2017 at 13:25

    Sveiki! Droši vien no tām dotajām sastāvdaļām zaļa glazūra nesanāks:) Likāt matcha tēju pie glazūras zaļajai krāsai? Ja, jā tad cik daudz?

    Reply
  2. Baiba says

    April 3, 2017 at 10:17

    Sveiki! Kā var dabūt to zaļo krāsu glazūrai?

    Reply
  3. Krista says

    April 3, 2017 at 12:03

    Klau, bet ar ko Tu krāso glazūru – ar matcha vai pārtikas krāsu? Receptē aizmirsts pieminēt…

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • #PaldiesIlze January 5, 2021 19:27
  • Ideāli piemērota zupa, ko gatavot no pašu izaudzētām dārza veltēm! https://t.co/wRYTAlDlrr August 31, 2018 09:53
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mafini Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in