Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Zaļās tējas jeb ‘matcha’ virtuļi

13 marta, 2017 3 komentāru

Recepte tapusi sadarbībā ar viskiju “Jameson”

Šos virtuļus šogad pagatavoju par godu Svētās Patrika dienas svinībām, kad tradicionāli pasniedz zaļas krāsas ēdienu. Matcha ir japāņu zaļā tēja, kura ir pulvera formā un izmantojama ne vien uzmundrinošas un veselīgas tējas pagatavošanai, bet arī konditorejā. Virtuļus šoreiz gatavoju cepot speciālā virtuļu pannā (iegādājos “Gemosā”) nevis fritējot eļļā, tādējādi padarot tos ievērojami “liesākus”.

Izejvielas (12 virtuļiem): 
  • 140 grami miltu
  • 1.5 tējkarotes cepamā pulvera
  • Šķipsniņa sāls
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 2 tējkarotes matcha tējas pulvera (var iegādāties specializētajos tējas veikalos un bio veikaliņos)
  • 1 ola
  • 3 ēdamkarotes eļļas
  • 60 ml piena
  • 1 mazs gatavs banāns saspaidīts ar dakšiņu
Zaļajai glazūrai:
  • 130 grami pūdercukura
  • 1 olas baltums
  • 2-3 tējkarotes matcha pulvera
  • 2-3 tējkarotes citronu sulas
Gatavošana:
  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 215 grādiem.
  2. Sajauc kopā bļodā miltus, cepamo pulveri, sāli, cukuru un matcha pulveri.
  3. Ar mikseri kopā saputo olu, eļļu, pienu un banānu. Pievieno sausās sastāvdaļas un maisa, līdz iegūta viendabīga masa.
  4. Ietauko virtuļu pannas formiņas. Ar karoti katrā no formiņām liek iekšā mīklu tā, lai formiņa būtu 2/3 pilna, ar mīklas daudzumu jāpietiek 12 virtuļiem. Cep 10 minūtes. Izņem no krāsns, atdzesē.
  5. Kamēr virtuļi dziest, gatavo glazūru: olas baltumu uzputo līdz vidēji stingrām putām. Iemaisa pūdercukuru un 2 ēdamkarotes citronu sulas. Glazūrai jābūt vairāk biezai nekā šķiedrai. Iemērc pirmā virtuļa augšpusi un pārbauda glazūras biezumu – tai skaisti jāpārklāj virtulis. Ja glazūra būs par šķidru, tā notecēs nost, ja par biezu – pārklās virtuli nevienmērīgi. Glazūras konsistenci regulē ar citronu sulu (šķidrāku) vai pūdercukuru (biezāku). Ļauj glazūrai sacietēt.

Filed Under: Konditoreja, Receptes Tagged With: Augu eļļa, Banāni, Citrona sula, Citroni, Matcha, Olas, Olas baltums, Piens, Zaļā tēja

« Gardākās kulinārās adreses: ZIEMA 2017
Maltā gaļa ar rīsiem marokāņu gaumē »

Comments

  1. Linda says

    21 marta, 2017 at 13:25

    Sveiki! Droši vien no tām dotajām sastāvdaļām zaļa glazūra nesanāks:) Likāt matcha tēju pie glazūras zaļajai krāsai? Ja, jā tad cik daudz?

    Atbildēt
  2. Baiba says

    3 aprīļa, 2017 at 10:17

    Sveiki! Kā var dabūt to zaļo krāsu glazūrai?

    Atbildēt
  3. Krista says

    3 aprīļa, 2017 at 12:03

    Klau, bet ar ko Tu krāso glazūru – ar matcha vai pārtikas krāsu? Receptē aizmirsts pieminēt…

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...