Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Kokosriekstu braunijs

28 marta, 2017 Leave a Comment

Jūs taču piekritīsiet, ka kokosrieksti ir viena no labākajām garšām pasaulē, vai ne? Līdzīgi ar brauniju. Abas šīs lietas savienojot, rodas kaut kas neaizmirstami gards. Šis braunijs ir vairāk no drupenajiem, ne “slapjajiem”, ar izteiktu šokolādes garšu. Cukura daudzumu katrs piemēro savām garšas kārpiņām!

Izejvielas:
230 grami sviesta
100 grami kakao pulvera (man ļoti patīk “I Love ECO”)
240 grami cukura (es izmantoju “Biona” kokosriekstu palmu cukuru no “Biotēka”, bet derēs arī parastais brūnais vai muskovado gaišais)
4 XL vai L izmēra olas, vislabāk lauku vistu
100 grami miltu
1.5 tējkarote cepamā pulvera
100 grami kokosriekstu skaidiņu (man nebija pietiekama daudzuma skaidiņu, tāpēc pievienoju arī 50 gramus kokosriekstu šķēlīšu, tās fotogrāfijā var labi redzēt)
Gatavošana:
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Kvadrātveida pannu izklāj ar cepampapīru.
2. Vidēja izmēra kaltiņā (var izmantot arī pannu) liek gabaliņos sagrieztu sviestu, kakao un cukuru. Lēnām silda un nepārtraukti maisa, līdz sviests pilnībā izkusis un izveidojusies viendabīga masa. Nedaudz atdzesē (5-10 minūtes). Masu pārlej bļodā, kurā tiks gatavota mīkla.
3. Bļodā kopā sajauc miltus, cepamo pulveri un kokosriekstu skaidiņas.
4. Kakao masai vairākās porcijās pievieno olas, pa vidam iepriekšējo porciju kārtīgi iemaisot. Beigās pieber miltu maisījumu un sajauc, līdz viedojas viendabīga mīkla. Mīklu lej sagatavotajā veidnē, liek krāsnī un cep 30-35 minūtes. Atdzesē, uzmanīgi izcel no formas un sagriež gabaliņos.

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Brauniji, Kakao pulveris, Kokosrieksti, Kokosriekstu cukurs, Kokosriekstu skaidiņas, Lauku olas, Sviests

« Kur Rīgā meklēt labākos kokteiļus? jeb kā es bārmeņu konkursu vērtēju
Vistas spārniņi sojas un medus mērcē »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...