Jūs taču piekritīsiet, ka kokosrieksti ir viena no labākajām garšām pasaulē, vai ne? Līdzīgi ar brauniju. Abas šīs lietas savienojot, rodas kaut kas neaizmirstami gards. Šis braunijs ir vairāk no drupenajiem, ne “slapjajiem”, ar izteiktu šokolādes garšu. Cukura daudzumu katrs piemēro savām garšas kārpiņām!
Izejvielas:
230 grami sviesta
100 grami kakao pulvera (man ļoti patīk “I Love ECO”)
240 grami cukura (es izmantoju “Biona” kokosriekstu palmu cukuru no “Biotēka”, bet derēs arī parastais brūnais vai muskovado gaišais)
4 XL vai L izmēra olas, vislabāk lauku vistu
100 grami miltu
1.5 tējkarote cepamā pulvera
100 grami kokosriekstu skaidiņu (man nebija pietiekama daudzuma skaidiņu, tāpēc pievienoju arī 50 gramus kokosriekstu šķēlīšu, tās fotogrāfijā var labi redzēt)
Gatavošana:
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Kvadrātveida pannu izklāj ar cepampapīru.
2. Vidēja izmēra kaltiņā (var izmantot arī pannu) liek gabaliņos sagrieztu sviestu, kakao un cukuru. Lēnām silda un nepārtraukti maisa, līdz sviests pilnībā izkusis un izveidojusies viendabīga masa. Nedaudz atdzesē (5-10 minūtes). Masu pārlej bļodā, kurā tiks gatavota mīkla.
3. Bļodā kopā sajauc miltus, cepamo pulveri un kokosriekstu skaidiņas.
4. Kakao masai vairākās porcijās pievieno olas, pa vidam iepriekšējo porciju kārtīgi iemaisot. Beigās pieber miltu maisījumu un sajauc, līdz viedojas viendabīga mīkla. Mīklu lej sagatavotajā veidnē, liek krāsnī un cep 30-35 minūtes. Atdzesē, uzmanīgi izcel no formas un sagriež gabaliņos.
Atbildēt