Šos mafinus ir viegli pielāgot savai gaumei – gribas mitrākus, liekam trīs, nevis divus banānus, varam pievienot riekstus vai žāvētos augļus pēc izvēles. Kad gatavi, varam pārbērt ar pūdercukuru vai glazēt ar šokolādi. Tik daudz variantu!
P.S. Fotosesijas noformējumu veidoja mans četrgadnieks :)
Izejvielas: (12 mafiniem):
- 125 grami sviesta
- 100 grami cukurs (es izmantoju brūno nerafinēto)
- 2 vai 3 lieli gatavi banāni
- 1 ēdamkarote citronu sulas (ja nav, var nepievienot)
- 2 L vai XL izmēra olas, vislabāk lauku vistu
- 300 grami miltu (es liku pusi griķu miltu)
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 45 grami kokosriekstu skaidiņu
- 100 grami rozīņu vai citu žāvētu augļu (es liku gabaliņos sagrieztas dateles)
- Dekorēšanai – pūdercukurs vai kausēta šokolāde
Gatavošana:
- Sviestu izkausē un atdzesē.
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem ventilatora režīmā vai 200 grādiem parastajā režīmā (es mafinus parasti cepu ar ventilatoru).
- Ar mikseri saputo olas un 20 gramus cukura (1-2 minūtes).
- Blenderī sablenderē kopā banānus, citronu sulu un atdzisušo sviestu.
- Vidēja izmēra bļodā kopā sajauc miltus, cepamo pulveri, kokosriekstu skaidiņas, atlikušo cukuru un žāvētos augļus.
- Olas samaisa ar banānu masu. Pievieno miltus un maisa (vislabāk lēnām ar mikseri vai ar koka karoti ar roku), līdz izveidojas viendabīga masa. Svarīgi nepārmaisīt.
- Mafinu pannu izklāj ar mafinu papīriem. Ar ēdamkaroti liek iekšā mīklu, to sadalot vienādi pa visām 12 formiņām. Cep krāsnī 20-25 minūtes, līdz kociņš iznāk ārā sauss.
- Kad mafini 10 minūtes padzisuši, tos pārkaisa ar pūdercukuru vai augšiņas iemērc šokolādē (šoreiz glazūru pagatavoju kā bērnībā, sajaucot 1 daļu cukura ar 2 daļām kakao pulvera).
Dzhii says
Sviestu aizvietoju ar 100ml eļļas.
Iespējams miltus varētu likt mazāk, jo galarezultātā mafini ir diezgan cieti.