Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Banānu un kokosriekstu mafini

May 5, 2017 Leave a Comment

Šos mafinus ir viegli pielāgot savai gaumei – gribas mitrākus, liekam trīs, nevis divus banānus, varam pievienot riekstus vai žāvētos augļus pēc izvēles. Kad gatavi, varam pārbērt ar pūdercukuru vai glazēt ar šokolādi. Tik daudz variantu!

P.S. Fotosesijas noformējumu veidoja mans četrgadnieks :)

Izejvielas: (12 mafiniem):

  • 125 grami sviesta
  • 100 grami cukurs (es izmantoju brūno nerafinēto)
  • 2 vai 3 lieli gatavi banāni
  • 1 ēdamkarote citronu sulas (ja nav, var nepievienot)
  • 2 L vai XL izmēra olas, vislabāk lauku vistu
  • 300 grami miltu (es liku pusi griķu miltu)
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 45 grami kokosriekstu skaidiņu
  • 100 grami rozīņu vai citu žāvētu augļu (es liku gabaliņos sagrieztas dateles)
  • Dekorēšanai – pūdercukurs vai kausēta šokolāde

Gatavošana:

  1. Sviestu izkausē un atdzesē.
  2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem ventilatora režīmā vai 200 grādiem parastajā režīmā (es mafinus parasti cepu ar ventilatoru).
  3. Ar mikseri saputo olas un 20 gramus cukura (1-2 minūtes).
  4. Blenderī sablenderē kopā banānus, citronu sulu un atdzisušo sviestu.
  5. Vidēja izmēra bļodā kopā sajauc miltus, cepamo pulveri, kokosriekstu skaidiņas, atlikušo cukuru un žāvētos augļus.
  6. Olas samaisa ar banānu masu. Pievieno miltus un maisa (vislabāk lēnām ar mikseri vai ar koka karoti ar roku), līdz izveidojas viendabīga masa. Svarīgi nepārmaisīt.
  7. Mafinu pannu izklāj ar mafinu papīriem. Ar ēdamkaroti liek iekšā mīklu, to sadalot vienādi pa visām 12 formiņām. Cep krāsnī 20-25 minūtes, līdz kociņš iznāk ārā sauss.
  8. Kad mafini 10 minūtes padzisuši, tos pārkaisa ar pūdercukuru vai augšiņas iemērc šokolādē (šoreiz glazūru pagatavoju kā bērnībā, sajaucot 1 daļu cukura ar 2 daļām kakao pulvera).

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Banāni, Citronu sula, Dateles, Kakao pulveris, Kokosriekstu skaidiņas, Mafini, Olas, Rozīnes, Šokolāde, Žāvēti augļi

« Lieldienu šokolādes kūka
Neatklātā Bukareste: 12 pārsteigumu pilnas adreses gardēžiem »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • #PaldiesIlze January 5, 2021 19:27
  • Ideāli piemērota zupa, ko gatavot no pašu izaudzētām dārza veltēm! https://t.co/wRYTAlDlrr August 31, 2018 09:53
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mafini Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in