Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Banānu un kokosriekstu mafini

5 maija, 2017 Leave a Comment

Šos mafinus ir viegli pielāgot savai gaumei – gribas mitrākus, liekam trīs, nevis divus banānus, varam pievienot riekstus vai žāvētos augļus pēc izvēles. Kad gatavi, varam pārbērt ar pūdercukuru vai glazēt ar šokolādi. Tik daudz variantu!

P.S. Fotosesijas noformējumu veidoja mans četrgadnieks :)

Izejvielas: (12 mafiniem):

  • 125 grami sviesta
  • 100 grami cukurs (es izmantoju brūno nerafinēto)
  • 2 vai 3 lieli gatavi banāni
  • 1 ēdamkarote citronu sulas (ja nav, var nepievienot)
  • 2 L vai XL izmēra olas, vislabāk lauku vistu
  • 300 grami miltu (es liku pusi griķu miltu)
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 45 grami kokosriekstu skaidiņu
  • 100 grami rozīņu vai citu žāvētu augļu (es liku gabaliņos sagrieztas dateles)
  • Dekorēšanai – pūdercukurs vai kausēta šokolāde

Gatavošana:

  1. Sviestu izkausē un atdzesē.
  2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem ventilatora režīmā vai 200 grādiem parastajā režīmā (es mafinus parasti cepu ar ventilatoru).
  3. Ar mikseri saputo olas un 20 gramus cukura (1-2 minūtes).
  4. Blenderī sablenderē kopā banānus, citronu sulu un atdzisušo sviestu.
  5. Vidēja izmēra bļodā kopā sajauc miltus, cepamo pulveri, kokosriekstu skaidiņas, atlikušo cukuru un žāvētos augļus.
  6. Olas samaisa ar banānu masu. Pievieno miltus un maisa (vislabāk lēnām ar mikseri vai ar koka karoti ar roku), līdz izveidojas viendabīga masa. Svarīgi nepārmaisīt.
  7. Mafinu pannu izklāj ar mafinu papīriem. Ar ēdamkaroti liek iekšā mīklu, to sadalot vienādi pa visām 12 formiņām. Cep krāsnī 20-25 minūtes, līdz kociņš iznāk ārā sauss.
  8. Kad mafini 10 minūtes padzisuši, tos pārkaisa ar pūdercukuru vai augšiņas iemērc šokolādē (šoreiz glazūru pagatavoju kā bērnībā, sajaucot 1 daļu cukura ar 2 daļām kakao pulvera).

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Banāni, Citronu sula, Dateles, Kakao pulveris, Kokosriekstu skaidiņas, Mafini, Olas, Rozīnes, Šokolāde, Žāvēti augļi

« Lieldienu šokolādes kūka
Neatklātā Bukareste: 12 pārsteigumu pilnas adreses gardēžiem »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...