Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Lieldienu šokolādes kūka

April 12, 2017 1 Comment

Šo recepti aizņēmos no Naidželas Losones (Nigella Lawson), kuras kūkas ir vienkāršas un vienmēr izdodas, jo to cepšanā netiek izmantotas sarežģītas tehnoloģijas. Kūka ir īpaša ar to, ka tajā nav miltu (līdz ar to arī glutēna) un riekstu, kas ir svarīgi cilvēkiem ar alerģijām. Kūkas tekstūra ir nedaudz līdzīga braunijam, to paceļ un satur kopā tieši olas, tādēļ vislabāk būtu izvēlēties lielās, lauku vistu dētās.

Izejvielas: 

  • 115 grami istabas temperatūras sviesta
  • 225 grami tumšās šokolādes
  • 6 L izmēra ielas (2 veselas, 4 ar atdalītu baltumu un dzeltenumu)
  • 115 grami pūdercukura plus 75 grami pūdercukura

Krēmam:

  • 150 grami šokolādes, salauzta gabaliņos
  • 225 grami saldā krējuma

Dekorēšanai: krāsainas šokolādes oliņas (nopērkamas veikalos “Prisma” un “Gastronome” saldumu nodaļās)

Gatavošana: 

  1. Ūdens peldē izkausē (katlā ielej nelielu daudzumu ūdens, pa virsu liek karstumizturīgu bļodu tā, lai tās apakša nepieskaras ūdenim) šokolādi. Noliek malā atdzesēties. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem. Ar cepamo papīru izklāj cepamo formu (23 cm diametrā).
  2. Atdzisušajām šokolādē iemaisa sviestu, maisot uzsilda, līdz izveidojusies viendabīga masa (nekarsē). Noliek malā atdzist.
  3. Četrus olas baltumus uzputo, pakāpeniski pievieno pusi no pūdercukura un puto, līdz izveidojas stingras spīdīgas putas.
  4. Lielā bļodā samaisa kopā divas veselas olas un 4 olu dzeltenumus kopā ar atlikušo cukuru, līdz izveidojas gaišāka, “gaisīgāka” masa. To iemaisa iekšā šokolādē ar sviestu.
  5. Trijos piegājienos olas baltumus iemaisa lielās bļodas saturā (4.punkts), spēcīgi nemaisa un neputo.
  6. Mīklu lej sagatavotajā formā un liek cepties 35-40 minūtes. Pēc izņemšanas no krāsns kūkas vidus sakritīsies (to vēlāk pildīs ar šokolādi) un malas saplaisās, par to nav jāuztraucas. Kad kūka nedaudz padzisusi (10 minūtes), ar nazi izbrauc starp kūku un cepamās formas malu. Kūka ir gatava izņemšanai no formas. Atdzesē.
  7. Kamēr dziest kūka, gatavo glazūru – uzkarsē saldo krējumu, līdz tas gandrīz sāk vārīties. Ņem nost no uguns un lej pāri šokolādei. Atstāj un pāris minūtēm, tad masu samaisa, līdz izveidojas viendabīgs krēms, lej atdzisušas kūkas viducī. Dekorē ar oliņām.

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Bez glutēna, Bez riekstiem, Kūka, Lauku olas, Lieldienu ēdiens, Saldais krējums, Šokolāde

« Čili vista ar nūdelēm
Banānu un kokosriekstu mafini »

Comments

  1. Anna says

    April 13, 2017 at 16:09

    Kur liek tās 2 neatdalītās olas? Paldies!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Ideāli piemērota zupa, ko gatavot no pašu izaudzētām dārza veltēm! https://t.co/wRYTAlDlrr August 31, 2018 09:53
  • Kā interesanti un vienkārši pagatavot ko gardu no aprikozēm? Lūk, ideja! https://t.co/XnTXrgKs9c June 12, 2018 09:49
  • @lindasvirtuve

Tags

Augļi Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Konservēti tomāti Kūka Lunchbox Mafini Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Āboli Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in