Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Lieldienu šokolādes kūka

12 aprīļa, 2017 1 Comment

Šo recepti aizņēmos no Naidželas Losones (Nigella Lawson), kuras kūkas ir vienkāršas un vienmēr izdodas, jo to cepšanā netiek izmantotas sarežģītas tehnoloģijas. Kūka ir īpaša ar to, ka tajā nav miltu (līdz ar to arī glutēna) un riekstu, kas ir svarīgi cilvēkiem ar alerģijām. Kūkas tekstūra ir nedaudz līdzīga braunijam, to paceļ un satur kopā tieši olas, tādēļ vislabāk būtu izvēlēties lielās, lauku vistu dētās.

Izejvielas: 

  • 115 grami istabas temperatūras sviesta
  • 225 grami tumšās šokolādes
  • 6 L izmēra ielas (2 veselas, 4 ar atdalītu baltumu un dzeltenumu)
  • 115 grami pūdercukura plus 75 grami pūdercukura

Krēmam:

  • 150 grami šokolādes, salauzta gabaliņos
  • 225 grami saldā krējuma

Dekorēšanai: krāsainas šokolādes oliņas (nopērkamas veikalos “Prisma” un “Gastronome” saldumu nodaļās)

Gatavošana: 

  1. Ūdens peldē izkausē (katlā ielej nelielu daudzumu ūdens, pa virsu liek karstumizturīgu bļodu tā, lai tās apakša nepieskaras ūdenim) šokolādi. Noliek malā atdzesēties. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem. Ar cepamo papīru izklāj cepamo formu (23 cm diametrā).
  2. Atdzisušajām šokolādē iemaisa sviestu, maisot uzsilda, līdz izveidojusies viendabīga masa (nekarsē). Noliek malā atdzist.
  3. Četrus olas baltumus uzputo, pakāpeniski pievieno pusi no pūdercukura un puto, līdz izveidojas stingras spīdīgas putas.
  4. Lielā bļodā samaisa kopā divas veselas olas un 4 olu dzeltenumus kopā ar atlikušo cukuru, līdz izveidojas gaišāka, “gaisīgāka” masa. To iemaisa iekšā šokolādē ar sviestu.
  5. Trijos piegājienos olas baltumus iemaisa lielās bļodas saturā (4.punkts), spēcīgi nemaisa un neputo.
  6. Mīklu lej sagatavotajā formā un liek cepties 35-40 minūtes. Pēc izņemšanas no krāsns kūkas vidus sakritīsies (to vēlāk pildīs ar šokolādi) un malas saplaisās, par to nav jāuztraucas. Kad kūka nedaudz padzisusi (10 minūtes), ar nazi izbrauc starp kūku un cepamās formas malu. Kūka ir gatava izņemšanai no formas. Atdzesē.
  7. Kamēr dziest kūka, gatavo glazūru – uzkarsē saldo krējumu, līdz tas gandrīz sāk vārīties. Ņem nost no uguns un lej pāri šokolādei. Atstāj un pāris minūtēm, tad masu samaisa, līdz izveidojas viendabīgs krēms, lej atdzisušas kūkas viducī. Dekorē ar oliņām.

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Bez glutēna, Bez riekstiem, Kūka, Lauku olas, Lieldienu ēdiens, Saldais krējums, Šokolāde

« Čili vista ar nūdelēm
Banānu un kokosriekstu mafini »

Comments

  1. Anna says

    13 aprīļa, 2017 at 16:09

    Kur liek tās 2 neatdalītās olas? Paldies!

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...