Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Lasis medus un sinepju marinādē ar pavasara dārzeņiem

15 maija, 2017 Leave a Comment

RECEPTE TAPUSI SADARBĪBĀ AR DELIKATEŠU TIRGU “GASTRONOME”

Man garšo zivis. Dažādas, principā visas. Izvēlos tās gan pēc garšas, gan izcelsmes. Savā virtuvē esmu izmēģinājusi gan nebrīvē audzētus lašus, gan Baltijas un Ziemeļjūrā zvejotus.

Šonedēļ man bija izdevība nogaršot Skotijas lasi. Tas bija tik patīkams pārsteigums! Perfekta struktūra un garša. “Gastronome”* veikalā nopērkamajam lasim ir piešķirta “Label Rouge” kvalitātes zīmols – to piešķir Francijas lauksaimniecības ministrija, stingri sekojot līdzi zivs augšanas apstākļiem: tiek pārbaudīts audzēšanas process, veiktas nepieciešamās ūdens un barības analīzes, kā arī tiek serticifēts personāls (vairāk par sertifikāciju vari lasīt ŠEIT). Katrai zivij žaunās tiek pielikta zīmīte, kas liecina par atbilstību “Label Rouge” (tuvāk ar Skotijas lasi vari iepazīties ŠEIT). Tiešām iesaku nogaršot šo delikatesi – ir starpība ar ierasto un to pamanīt ir vienkārši.

Marinādē un vēlāk arī pasniedzot izmēģināju sinepes ar medu un baltajām trifelēm. Ja esi trifeļu garšas un smaržas mīļotājs, tad šis ir teju “must try”. Pēc mazās burciņas atvēršanas pēc trifelēm smaržo ne tikai virtuve, bet visa māja! Sinepju sastāvā nav sintētisku aromatizētāju, bet ir izmantotas kvalitatīvas izejvielas t.sk. 0.3% “freeze dried” baltās trifeles (Tuber magnatum Pico), kas atbilst 1.5% svaigu trifeļu. Šo produktu var izmantot kā marinādi zivij un gaļai, kā bbq mērci, pievienot tartaram, siera ēdieniem. Īpaši labi, manuprāt, saderēs ar zivīm, trusi un vistas gaļu. Trifeles aromāts visu padara par delikatesi.

Izejvielas (2 porcijām):

  • 340 grami Skotijas laša filejas, bez asakām, sadalīta divās porcijās

Laša marinādei:

  • 2 ēdamkarotes vijīga medus
  • 1 tējkarote pilngraudu sinepju
  • 1 tējkarote ar sinepēm ar medu un baltajām trifelēm (skat. attēlu)
  • 2 tējkarotes sojas mērces

Marinētiem pavasara dārzeņiem:

  • 90 grami redīsu, notīrītu
  • 100 grami zaļa cukīni
  • 100 grami dzeltena cukīni
  • 150 grami zaļo sparģeļu augšējo daļu

Marinādei:

  • 200 ml ūdens
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 2 ēdamkarotes galda etiķa

Gatavošana:

Pagatavo marinādi zivij, sajaucot kopā mazā bļodiņā medu, abu veidu sinepes un sojas mērci. Pārsmērē pāri zivs gabaliem un ieliek uz 10 minūtēm ledusskapī.

Kamēr zivs marinējas, sagriež dārzeņus – redīsus ripiņās, ar dārzeņu mizojamo plānās sloksnītēs abus cukīni, gareniski uz pusēm pārgriež sparģeļus.

Uzvāra ūdeni, pievieno cukuru, sāli un etiķi, izmaisa, lai cukurs un sāls izšķīst. Marinādē liek visus dārzeņus un vāra 1 minūti. Uguni nogriež, dārzeņus atstāj marinādē uz 3 minūtēm. Izņem no marinādes.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 185 grādiem. Zivs gabalus liek uz cepamās pannas un cep krāsnī 8-10 minūtes. Izņem no krāsns, liek uz šķīvjiem. Pasniedz kopā ar marinētajiem dārzeņiem un trifeļu mērci.

* “Gastronome” veikalu adreses – Brīvības iela 31 un Krasta iela 68a, vairāk informācijas meklē ŠEIT. 

Filed Under: Zivju ēdieni & jūras veltes Tagged With: Ātri un veselīgi, Cukīni, Etiķis, Lasis, Medus, Pilngraudu sinepes, Redīsi, Sojas mērce, Sparģeļi

« Neatklātā Bukareste: 12 pārsteigumu pilnas adreses gardēžiem
Vecmāmiņas vafeles »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...