Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Vecmāmiņas vafeles

22 maija, 2017 8 komentāru

RECEPTE TAPUSI SADARBĪBĀ AR “DANSUKKER”

Šīs vafeles garšo tā, kā īstām vafelēm jāgaršo – pēc olām, sviesta un brīvdienu rīta viesos pie vecmāmiņas. Noteikti iesaku izmantot lauku olas, jo tām ir pavisam cita garša! Tagad īstais brīdis cept vafeles un tās papildināt ar skābo krējumu, jogurtu, pukutkrējumu, kā arī sezonas augļiem un ogām. Dažādībai mīklai vari pierīvēt nevaskota (bio) citrona miziņu. Recepte nākusi no 1939.gada pavārgrāmatas “Latviskā un modernā virtuve”.

Vafeļu gatavošanā izmantoju Dansukker Jelgavas cukuru. Jelgavas cukura kristāli bija (un vēl aizvien ir) maķentiņ lielāki un tāpēc kraukšķīgāki, radot intensīvāka salduma sajūtu tieši pateicoties savai kristālu struktūrai. Tāpēc to droši var arī pārbērt gatavām vafelēm, piešķirot kraukšķīgumu (jo šīs vafeles nav izteikti saldas pašas par sevi!). Lai gardi!

Izejvielas (6 vafelēm):

  • 100 grami sviests istabas temperatūrā
  • 4 lauku olas, atdalīts baltums no dzeltenuma
  • 100 grami kviešu miltu
  • 1.5 ēdamkarotes 25% krējums
  • 1/4 glāze piena
  • 30 grami cukurs
  • šķipsniņa sāls
  • izkausēts sviests cepšanai

Gatavošana:

  1. Uzputo olu baltumus stingrās putās.
  2. Sviestu un cukuru saputo, pievieno olu dzeltenumus. Pēc tam pievieno skābo krējumu, pienu un kviešu miltus. Puto, līdz izveidojas viendabīga masa. Iemaisa uzputotos baltumus. Mīkla būs pankūku mīklas konsistencē, bet “pufīgāka”.
  3. Uzkarsē vafeļu pannu, iesmērē ar izkausēto sviestu. Vafeles cep zeltaini brūnas, pasniedz siltas ar piedevām pēc izvēles.

 

Filed Under: Deserti, Konditoreja Tagged With: Brīvdienu brokastīm, Lauku olas, Skābais krējums, Vafeles

« Lasis medus un sinepju marinādē ar pavasara dārzeņiem
Spageti ar tomātiem un brinzas sieru »

Comments

  1. Lelde says

    22 maija, 2017 at 15:23

    Ar kādiem bezglutēna miltiem, Tavuprāt, vislabāk būtu gatavot mīklu?

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      22 maija, 2017 at 15:25

      Es laikam mēģinātu ar griķu miltiem. Ja izmēģini, lūdzu, dod ziņu, kā izdodas!

      Atbildēt
  2. Lolita says

    22 maija, 2017 at 16:42

    “pievieno roku dzeltenumus” – hmm… Vai varē’tu miltus aizstāt ar maneļu miltiem?

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      24 maija, 2017 at 21:20

      Kļūme izlabota! Es laikam riskētu aizstāt tikai 30-40% procentus no kviešu miltiem.

      Atbildēt
  3. Aina Nemiro says

    23 maija, 2017 at 13:43

    Īsti nesapratu, vai šīs ir biezās vai plānās vafeles? Vai drīkst šo mīklas recepti izmantot biezo vafeļu cepšanai? Man ir tikai šāda.

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      24 maija, 2017 at 21:20

      Šīs ir vidēji biezās vafeles.

      Atbildēt
  4. Kristina says

    24 augusta, 2017 at 11:45

    Vai vafeles sanāk mīkstas vai cietas? Ļoti gribās pagatavot mīkstās- pufīgās vafeles.

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      26 augusta, 2017 at 22:05

      Šīs ir mīkstās vafeles!

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...