Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Pīrādziņi ar vistas gaļu

June 22, 2017 Leave a Comment

Recepte tapusi sadarbībā ar “Dobeles dzirnavnieku”

Ja vēlies ciemiņus pārsteigt ar pīrādziņiem, kas kūst mutē un ir trausli un čaugani, šī ir īstā recepte. Mīklas pagatavošanas metode nāk no Ņinas Masiļūnes recepšu krājumiem – interesanti, ka raugs tiek pievienots, bet mīkla raudzētā netiek. Izcilo konsistenci piešķir gan sviesta daudzums, gan etiķa pievienošana. Pildījums ir maigas garšas, sulīgs un aromātisks.

Izejvielas (16 pīrādziņiem):

  • 500 grami “Dobeles dzirnavnieks” kviešu miltu “Ekstra”
  • 300 grami auksta sviesta
  • 1/2 glāze ūdens
  • 50 grami svaigais raugs
  • 1 tējkarote etiķa
  • puse tējkarote sāls
  • 1 ola pīrādziņu pārsmērēšanai

Pildījumam:

  • eļļa cepšanai
  • 250 grami vistas filejas, sagriezta kumosa lieluma gabaliņos
  • šķipsna sāls
  • 100 grami saldās kukurūzas
  • maza lociņu buntīte, sagriezta mazos gabaliņos
  • 2 ēdamkarotes majonēzes
  • 1 tējkarote karija pulvera

Gatavošana:

  1. Miltus izsijā uz tīras darba virsmas, ar nazi iekapā sviestu tā, lai izveidotos salīdzinoši viendabīga drumstalām līdzīga mīkla. Ūdenī iemaisa raugu, etiķi un sāli. No mīklas izveido glītu kaudzīti, tās vidū izveido bedrīti, kurā ielej ūdeni ar raugu. Ar nazi šķidrumu uzmanīgi iekapā mīklā, pēc tam ar rokām visu samīca viendabīgā masā. Atstāj 30 minūtes vēsumā (es liku ledusskapī).
  2. Kamēr mīkla atpūšas, gatavo pildījumu. Uzkarsētā eļļā uz pannas apcep vistas gabaliņus kopā ar šķipsnu sāls, aptuveni 5 minūtes, līdz to izcepušies gatavi. Noņem no pannas, nedaudz atdzesē, sakapā smalkākā masā. Pievieno kukurūzu, lociņus, majonēzi un karija pulveri, visu samaisa.
  3. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
  4. Mīklu izveltnē 5 mm biezā plāksnē, izgriež kvadrātiņus, kuros vidū liek karoti pildījuma. Pārlokauz pusē tā, lai veidotos trijstūris. Ar dakšiņas zaru augšpusi saspiež pīrādziņa malas. Pārsmērēar sakultu olu. Pīrādziņus liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, 3-4 cm attālumā vienu no otra. Cep 20 minūtes vai līdz pīrādziņi kļuvuši zeltaini brūni.

Filed Under: Konditoreja, Putnu gaļas ēdieni Tagged With: Jāņu dienas ēdieni, Karija pulveris, Kukurūza, Lociņi, Majonēze, Pīrāgi, Svaigais raugs, Vistas fileja

« Jēra cepetis ar krāsaino papriku
Ātrā rabarberu un kefīra kūka »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Ideāli piemērota zupa, ko gatavot no pašu izaudzētām dārza veltēm! https://t.co/wRYTAlDlrr August 31, 2018 09:53
  • Kā interesanti un vienkārši pagatavot ko gardu no aprikozēm? Lūk, ideja! https://t.co/XnTXrgKs9c June 12, 2018 09:49
  • @lindasvirtuve

Tags

Augļi Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Konservēti tomāti Kūka Lunchbox Mafini Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pavasaris Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Āboli Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in