
Recepte tapusi sadarbībā ar “Dobeles dzirnavnieku”
Ja vēlies ciemiņus pārsteigt ar pīrādziņiem, kas kūst mutē un ir trausli un čaugani, šī ir īstā recepte. Mīklas pagatavošanas metode nāk no Ņinas Masiļūnes recepšu krājumiem – interesanti, ka raugs tiek pievienots, bet mīkla raudzētā netiek. Izcilo konsistenci piešķir gan sviesta daudzums, gan etiķa pievienošana. Pildījums ir maigas garšas, sulīgs un aromātisks.
Izejvielas (16 pīrādziņiem):
- 500 grami “Dobeles dzirnavnieks” kviešu miltu “Ekstra”
- 300 grami auksta sviesta
- 1/2 glāze ūdens
- 50 grami svaigais raugs
- 1 tējkarote etiķa
- puse tējkarote sāls
- 1 ola pīrādziņu pārsmērēšanai
Pildījumam:
- eļļa cepšanai
- 250 grami vistas filejas, sagriezta kumosa lieluma gabaliņos
- šķipsna sāls
- 100 grami saldās kukurūzas
- maza lociņu buntīte, sagriezta mazos gabaliņos
- 2 ēdamkarotes majonēzes
- 1 tējkarote karija pulvera
Gatavošana:
- Miltus izsijā uz tīras darba virsmas, ar nazi iekapā sviestu tā, lai izveidotos salīdzinoši viendabīga drumstalām līdzīga mīkla. Ūdenī iemaisa raugu, etiķi un sāli. No mīklas izveido glītu kaudzīti, tās vidū izveido bedrīti, kurā ielej ūdeni ar raugu. Ar nazi šķidrumu uzmanīgi iekapā mīklā, pēc tam ar rokām visu samīca viendabīgā masā. Atstāj 30 minūtes vēsumā (es liku ledusskapī).
- Kamēr mīkla atpūšas, gatavo pildījumu. Uzkarsētā eļļā uz pannas apcep vistas gabaliņus kopā ar šķipsnu sāls, aptuveni 5 minūtes, līdz to izcepušies gatavi. Noņem no pannas, nedaudz atdzesē, sakapā smalkākā masā. Pievieno kukurūzu, lociņus, majonēzi un karija pulveri, visu samaisa.
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
- Mīklu izveltnē 5 mm biezā plāksnē, izgriež kvadrātiņus, kuros vidū liek karoti pildījuma. Pārlokauz pusē tā, lai veidotos trijstūris. Ar dakšiņas zaru augšpusi saspiež pīrādziņa malas. Pārsmērēar sakultu olu. Pīrādziņus liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, 3-4 cm attālumā vienu no otra. Cep 20 minūtes vai līdz pīrādziņi kļuvuši zeltaini brūni.
Atbildēt