Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Ātrā ‘romesco’ mērce

July 20, 2017 Leave a Comment

Par romesco mērci – tā, manuprāt, ir viena no labākajām mājās pagatavojamajām mērcēm tieši izmantošanas dažādības ziņā. Pie gaļas, zivīm, dārzeņiem, tā burtiski piestāv teju visam! Var vienkārši sagriezt kādu svaigu dārzeni un gabaliņus mērcēt rosmeco, var pasniegt kopā ar krāsnī ceptiem kartupeļiem. Var ēst kopā ar zivīm un jūras veltēm. Un vēl un vēl. 

Kāpēc fiksā mērce šoreiz? Oriģinālajā spāņu variantā visu sāk no nulles – uz grila cep papriku, tomātus, ķiploku utt. Mēs visu ņemam jau gatavu vai termiski neapstrādātu un liekam blenderī. Rezultāts arī ar šādu pieeju ir neticami labs! Mana mīļākā šīs vasaras mērce.

Kūpinātas paprikas pulveri arvien biežāk var iegādāties arī lielākos veikalos, Rīgā to var meklēt Rimi garšvielu plauktos, arī manasgarsas.lv interneta veikalā, Spice House Riga veikaliņā vai citos specializētajos garšvielu veikalos. Receptē var iztikt bez šīs garšvielas, ja paprika cepta uz grila un pati jau ieguvusi dūmu aromātu.

Izejvielas: 

Kūpinātas paprikas pulveris

  • 350 grami grilētas un marinētas paprikas, gabalos
  • 2-3 vidēja izmēra tomāti, gabalos
  • 2 ķiploka daiviņas, nomizotas
  • 2 ēdamkarotes pirmā spieduma olīveļļas
  • 2 Šķēles pienā izmērcētas tostermaizes
  • 60 grami mandeļu miltu vai smalki sakapātu mandeļu
  • 1-2 ēdamkarotes labas kvalitātes baltvīna, sarkanvīna vai līdzīga etiķa (neiesaku izmantot parasto galda etiķi)
  • 1 tējkarote kūpinātas paprikas pulvera
  • šķipsna sāls
  • asumiņam, ja vēlas – čili pārslas

Gatavošana: 

Visas izejvielas liek blenderī un maļ, līdz izveidojas salīdzinoši viendabīga masa (varēs nedaudz just struktūru no mandelēm un maizes).

 

Filed Under: Mērces & dipi Tagged With: Baltmaize, Baltvīna etiķis, Čili pārslas, Ķiploki, Kūpinātas paprikas pulveris, Olīveļļa, Paprika, Piknikam, Spānijas virtuve, Tomāti

« POSITIVUS 2017: MANI KULINĀRIE PIEDZĪVOJUMI
Melleņu saldējums »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in