Par romesco mērci – tā, manuprāt, ir viena no labākajām mājās pagatavojamajām mērcēm tieši izmantošanas dažādības ziņā. Pie gaļas, zivīm, dārzeņiem, tā burtiski piestāv teju visam! Var vienkārši sagriezt kādu svaigu dārzeni un gabaliņus mērcēt rosmeco, var pasniegt kopā ar krāsnī ceptiem kartupeļiem. Var ēst kopā ar zivīm un jūras veltēm. Un vēl un vēl.
Kāpēc fiksā mērce šoreiz? Oriģinālajā spāņu variantā visu sāk no nulles – uz grila cep papriku, tomātus, ķiploku utt. Mēs visu ņemam jau gatavu vai termiski neapstrādātu un liekam blenderī. Rezultāts arī ar šādu pieeju ir neticami labs! Mana mīļākā šīs vasaras mērce.
Kūpinātas paprikas pulveri arvien biežāk var iegādāties arī lielākos veikalos, Rīgā to var meklēt Rimi garšvielu plauktos, arī manasgarsas.lv interneta veikalā, Spice House Riga veikaliņā vai citos specializētajos garšvielu veikalos. Receptē var iztikt bez šīs garšvielas, ja paprika cepta uz grila un pati jau ieguvusi dūmu aromātu.
Izejvielas:

Kūpinātas paprikas pulveris
- 350 grami grilētas un marinētas paprikas, gabalos
- 2-3 vidēja izmēra tomāti, gabalos
- 2 ķiploka daiviņas, nomizotas
- 2 ēdamkarotes pirmā spieduma olīveļļas
- 2 Šķēles pienā izmērcētas tostermaizes
- 60 grami mandeļu miltu vai smalki sakapātu mandeļu
- 1-2 ēdamkarotes labas kvalitātes baltvīna, sarkanvīna vai līdzīga etiķa (neiesaku izmantot parasto galda etiķi)
- 1 tējkarote kūpinātas paprikas pulvera
- šķipsna sāls
- asumiņam, ja vēlas – čili pārslas
Gatavošana:
Visas izejvielas liek blenderī un maļ, līdz izveidojas salīdzinoši viendabīga masa (varēs nedaudz just struktūru no mandelēm un maizes).
Atbildēt