Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Melleņu saldējums

25 jūlija, 2017 3 komentāru

Kad gatavoju melleņu ievārījumu ziemai, šad tad to izmantoju uzreiz – uzvāru melleņu ķīseli ar klimpām (bērnības ēdiens!) vai šo saldējumu. Saldējumam ir divas versijas – viena bez, otra ar saldējuma mašīnu. Pirmajā gadījumā nepievieno jogurtu (var pievienot, bet tad ik pa 20 minūtēm saldējuma jāņem ārā no saldētavas un jāsamaisa, līdz tas sasalis). 

Izejvielas (1.5 litram gatava saldējuma):

  • mazā kondensētā piena bundžiņa (350 g)
  • 500 grami saldā krējuma
  • 400 grami grieķu jogurta
  • 6 karotes melleņu ievārījuma
  • sula no 1 liela citrona vai diviem mazākiem

Gatavošana:

  1. Visas sastāvdaļas, izņemot citronu sulu, sajauc viendabīgā masā. Beigās pakāpeniski iemaisa citrona sulu, ik pa laikam pagaršojot, lai būtu pareizais saldā-skābā līdzsvars. Man patīk ne tik izteikti salds saldējums, tādēļ droši lieku vesela liela citrona sulu. Ja gribas saldumu, var pielikt nedaudz vairāk melleņu ievārījuma.
  2. Liek saldējuma mašīnā un gatavo saldējumu pēc ražotāja norādījumiem. Var uzreiz baudīt “mīksto variantu” (kas man pašai ļoti iet pie sirds), vai ielikt uz pāris stundām saldētavā. Protams, var uzglabāt arī ilgāk, bet viskrēmīgākais tas ir gatavošanas dienā.
  3. Ja neizmanto saldējuma mašīnu, vienkārši lej saldējamās traukā un liek saldētavā. Ja nepievieno jogurtu, papildus maisīšana sasalšanas procesā nav nepieciešama.
  4. Pasniedz pārbērtu ar svaigām mellenēm vai karoti melleņu ievārījuma. Var arī uzrīvēt nevaskota citrona miziņu.

Filed Under: Deserti Tagged With: Citrona sula, Grieķu jogurts, Kondensētais piens, Mellenes, Ogas, Saldais krējums, Saldējums

« Ātrā ‘romesco’ mērce
Mazmutes plekste ar gailenēm »

Comments

  1. Līva says

    29 jūlija, 2017 at 14:10

    Vai šajā receptē ievārījuma vietā iespējams izmantot svaigas mellenes?

    Paldies,

    Līva

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      29 jūlija, 2017 at 17:21

      Jā, protams! Pirms pievienošanas tās vajadzētu sablenderēt.

      Atbildēt
      • Līva says

        29 jūlija, 2017 at 19:14

        Mīļš paldies. Pieļauju, ka šādā gadījumā jāliek arī vairāk cukura, lai kompensētu ievārījuma cukura trūkumu?

        Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...