Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Melleņu saldējums

July 25, 2017 3 Comments

Kad gatavoju melleņu ievārījumu ziemai, šad tad to izmantoju uzreiz – uzvāru melleņu ķīseli ar klimpām (bērnības ēdiens!) vai šo saldējumu. Saldējumam ir divas versijas – viena bez, otra ar saldējuma mašīnu. Pirmajā gadījumā nepievieno jogurtu (var pievienot, bet tad ik pa 20 minūtēm saldējuma jāņem ārā no saldētavas un jāsamaisa, līdz tas sasalis). 

Izejvielas (1.5 litram gatava saldējuma):

  • mazā kondensētā piena bundžiņa (350 g)
  • 500 grami saldā krējuma
  • 400 grami grieķu jogurta
  • 6 karotes melleņu ievārījuma
  • sula no 1 liela citrona vai diviem mazākiem

Gatavošana:

  1. Visas sastāvdaļas, izņemot citronu sulu, sajauc viendabīgā masā. Beigās pakāpeniski iemaisa citrona sulu, ik pa laikam pagaršojot, lai būtu pareizais saldā-skābā līdzsvars. Man patīk ne tik izteikti salds saldējums, tādēļ droši lieku vesela liela citrona sulu. Ja gribas saldumu, var pielikt nedaudz vairāk melleņu ievārījuma.
  2. Liek saldējuma mašīnā un gatavo saldējumu pēc ražotāja norādījumiem. Var uzreiz baudīt “mīksto variantu” (kas man pašai ļoti iet pie sirds), vai ielikt uz pāris stundām saldētavā. Protams, var uzglabāt arī ilgāk, bet viskrēmīgākais tas ir gatavošanas dienā.
  3. Ja neizmanto saldējuma mašīnu, vienkārši lej saldējamās traukā un liek saldētavā. Ja nepievieno jogurtu, papildus maisīšana sasalšanas procesā nav nepieciešama.
  4. Pasniedz pārbērtu ar svaigām mellenēm vai karoti melleņu ievārījuma. Var arī uzrīvēt nevaskota citrona miziņu.

Filed Under: Deserti Tagged With: Citrona sula, Grieķu jogurts, Kondensētais piens, Mellenes, Ogas, Saldais krējums, Saldējums

« Ātrā ‘romesco’ mērce
Mazmutes plekste ar gailenēm »

Comments

  1. Līva says

    July 29, 2017 at 14:10

    Vai šajā receptē ievārījuma vietā iespējams izmantot svaigas mellenes?

    Paldies,

    Līva

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      July 29, 2017 at 17:21

      Jā, protams! Pirms pievienošanas tās vajadzētu sablenderēt.

      Reply
      • Līva says

        July 29, 2017 at 19:14

        Mīļš paldies. Pieļauju, ka šādā gadījumā jāliek arī vairāk cukura, lai kompensētu ievārījuma cukura trūkumu?

        Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • #PaldiesIlze January 5, 2021 19:27
  • Ideāli piemērota zupa, ko gatavot no pašu izaudzētām dārza veltēm! https://t.co/wRYTAlDlrr August 31, 2018 09:53
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mafini Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in