Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Aveņu brīnumkūka

augusts 9, 2017 9 Comments

Šī patiesi ir brīnumkūka – tai var izmantot teju visas sarkanās ogas, tāpat ar cukuru savārītus rabarberus, rudens ogas (noteikti mēģināšu ar smiltsērkšķiem un brūklenēm!). Derēs arī saldēti ogas un augļi.

Par pašu kūku – tās pagatavošana ir ļoti vienkārša, bet cepšanas laikā kūka sadalās trijās kārtās: gaisīgais bezē, krēms un nedaudz stingrāks pamatiņš. Tā ir viegla, maigu garšu un krēmīgu tekstūru ar ogu skābumu. Šo konkrēto kūku gatavoju ar avenēm un pasniegšu ar blederētu jāņogu mērci (man vienmēr patīk mērces, arī saldās). Iesaku izmēģināt! Nākamo pēc šīs receptes gatavošu ar kazenēm.

Recepte: The Kitchen Mccabe 

Izejvielas:

  • 4 L vai XL izmēra (vēlams lauku) olas
  • 150 grami cukura
  • 1 ēdamkarote citronu sulas
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta vai 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • 115 grami sviesta
  • 90 grami miltu
  • 480 ml istabas temperatūras piena (jo treknāks, jo labāk)
  • sauja aveņu

Gatavošana:

  1. Sviestu izkausē un atdzesē.
  2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 grādiem. Cepampannu ar 23 cm diametru izklāj ar cepamo papīru (mīkla būs ļoti šķidra un pannai jābūt pilnīgi “noslēgtai”, lai mīkla neiztecētu ārā).
  3. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus saputo stingrās putās.
  4. Otrā bļodā saputo dzeltenumus ar cukuru, līdz to ir balti un gaisīgi. Pievieno citrona sulu un vaniļu. Iemaisa izkausēto sviestu. Pieber miltus un maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Tad iemaisa pienu – to dara vairākos piegājienos, pirms nākamā pilnībā iemaisot iepriekšējo.
  5. Beigās uzmanīgi iecilā olu baltumus – maisa, līdz nav palikuši lieli gabali, bet mīklas virsma ir salīdzinoši vienmērīgi noklāta ar baltumiem (uz tiem turēsies ogas). Beigās uzmanīgi pa visu virsu uzber avenes (tāss nedrīkst nogrimt).
  6. Cep vidēji 60 minūtes – līdz cepamo formu pakustinot vidus vairs nekustas. Vidus var būt nedaudz nedaudz kustīgs, jo kūka atdzišanas gaitā “nogatavosies”. Ja virspuse cepšanas laikā kļūst par brūnganu, kūku var novietot uz zemāka krāsns plauktiņa vai uz cepšanas beigām kūku var atstāt krāsnī un krāsni izslēgt. Pirms pasniegšanas kūku kārtīgi atdzesē, vislabāk ledusskapī. Var pārbērt ar pūderukuru (es to nedarīju).

Filed Under: Deserti, Konditoreja Tagged With: Avenes, Citronu sula, Ogas, Piens, Vasara

« Melleņu mafini ar glazūru
Jaunās kulinārās adreses – VASARA 2017 »

Comments

  1. Ieva says

    augusts 10, 2017 at 22:13

    No kurienes aveņu brīnumkūkai rodas 3 kārtas, ja viss tiek vienmērīgi sajaukts kopā?

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      augusts 21, 2017 at 17:36

      Konditorejas “ķīmija” acīmredzot!

      Atbildēt
  2. Valērija says

    augusts 13, 2017 at 12:39

    Sveiki, vai to 5.punktu izpildīt jau cepamajā formā?

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      augusts 21, 2017 at 17:36

      Var mēģināt, bet nebūs ērti!

      Atbildēt
  3. Viktorija says

    augusts 18, 2017 at 23:48

    Kūka nākamajā dienā tikpat garšīga ka cepšanas dienā?

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      augusts 21, 2017 at 17:37

      Ja uzglabā ledusskapī, tad jā!

      Atbildēt
  4. Ausma says

    augusts 26, 2017 at 20:41

    Paldies par recepti! Ogas man nogrimst, kad sāk cepties,bet garšīga arī tāda.Pirmajā reizē izmantoju kazenes un tagad cepas ar kazenēm un mājas mellenēm.

    Atbildēt
  5. Laima says

    septembris 8, 2017 at 09:16

    Paldies par šo jauku ideju! Izcepu pēc norādījumiem un turēju ledusskapī nakti pirms pasniegšanas, kā arī piebēru pūdercukura vietā baltās šokolādes skaidiņas. Bija fantastiski garšīgi! Vēlreiz paldies!

    Atbildēt
  6. Madara says

    marts 6, 2018 at 10:14

    Kūka sanāca tieši tāda kā bildē un atbilda aprakstam par 3 kārtām.

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm februāris 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j februāris 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpolloki Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2022

 

Loading Comments...