Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Melleņu mafini ar glazūru

August 2, 2017 Leave a Comment

Šos mafinus var gatavot gan bez glazūras, gan ar to. Pirmajā gadījumā cukura daudzumu iesaku palielināt par 50 gramiem. Mafini ir sulīgi, bagāti ar ogām. Var izmantot gan meža, gan dārza mellenes. 

Izejvielas (16 mafiniem):

  • 2 olas
  • 120 grami cukura
  • 100 grami izkausēta un atdzesēta sviesta vai neitrālas garšas augu eļļas
  • 125 ml piena
  • 250 grami miltu (no tiem 90 gramus aizstāju ar rupji maltiem rudzu miltiem)
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 250 grami melleņu

Dekorēšanai:
Sauja melleņu

  • Glazūrai:
  • 50 grami baltās šokolādes (var izmantot arī tumšo vai piena)
  • 1 ēdamkarote jogurta
  • 2 ēdamkarotes piena

Gatavošana:

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem – izklāj pannu ar mafinu papīrīšiem vai ietauko formiņas.
2. Mellenes noskalo un nožāvē.
3. Saputo olas cukuru, līdz masa kļūst pufīga. Pievieno sviestu vai eļļu, saputo vēlreiz (ja pievieno eļļu, maisa, nevis puto). Iemaisa pienu.
4. Otrā bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri.
5. Abu bļodu saturu apvieno, sajaucot viendabīgā masā, beigās uzmanīgi iemaisa mellenes.
6. Mīklu sadala 16 vienādās daļās mafinu formiņās un cep 25 minūtes. Pirms glazūras uzklāšanas pilnībā atdzesē.
7. Ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausē balto šokolādi, iemaisa pienu. 5 minūtes atdzesē un iemaisa jogurtu. Pārklāj mafinus, dekorē ar mellenēm.

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Augu eļļa, Baltā šokolāde, Bezpiedevu jogurts, Mafini, Mellenes, Ogas, Piens, Sviests

« Mazmutes plekste ar gailenēm
Aveņu brīnumkūka »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in