Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Fusilli pasta ar garnelēm ķiplokos

October 18, 2017 2 Comments

Recepte tapusi sadarbībā ar “Dobeles dzirnavnieks”

Šis ēdiens nebūs vienaldzīgs nevienam jūras velšu cienītājam. Sātīgums no krēmsiera, kreptīgums no ķiploka un čili, zaļumam – cukīni. Gatavošanai izvēlējos veselīgāko ‘fusilli’ pilngraudu pastu.

Izejvielas (4 personām):

  • 450 grami “Dobeles dzirnavnieka” pilngraudu fusilli pastas
  • eļļa cepšanai
  • 1 šalotes sīpols, sagriezts gabaliņos
  • 2 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas
  • 500 grami notīrītu termiski neapstrādātu garneļu
  • šķipsna sāls
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 200 grami svaiga cukīni, sagriezta šķēlītēs
  • 150 grami krēmsiera bez piedevām
  • čili pārslas pēc garšas

Gatavošana:

  1. Pastu ieber 4 litros vāroša ūdens. Vāra, līdz pasta ir ‘al dente’.
  2. Kamēr vārās pasta, uz pannas uzkarsētā eļļā apcep sīpolu un ķiploku 2-3 minūtes. Pievieno garneles un cep no abām pusēm pāris minūtes līdz tās kļūst oranžas jeb gatavas. Pieber sāli un pievieno citrona sulu, samaisa. Pievieno cukīni, cep 1 minūti, pieliek krēmsieru, samaisa. Lēnām maisot, karsē aptuveni vienu minūti, līdz izveidojas krēmīga mērce. Samaisa ar karstiem fusilli. Ja vēlas asumiņu, pārkaisa ar čili pārslām.

 

Filed Under: Pastas un rīsu ēdieni Tagged With: Čili pārslas, Citrona sula, Cukīni, Dobeles dzirnavnieks, Fusilli, Garneles, Ķiploki, Krēmsiers

« Penne ar zivju bumbiņām krēmīgā tomātu mērcē
Liellopa​ ​ribiņas​ ​ar​ ​gaļas​ ​bumbiņām​ ​jeb​ ​“T’FINA​ ​PKAILA” »

Comments

  1. Baiba says

    October 19, 2017 at 16:32

    Vai garneles var aizstāt ar vistas fileju, vai ko citu? Vai citu zivi?

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      October 30, 2017 at 12:15

      Jā, protams – var aizstāt ar vistas vai tītara gaļu, stingras konsistences balto vai sarkano zivi. Zivij noteikti jāizlasa asakas :)

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Lindas Virtuve · SIA MINIGRAND