Šis ēdiens nebūs vienaldzīgs nevienam jūras velšu cienītājam. Sātīgums no krēmsiera, kreptīgums no ķiploka un čili, zaļumam – cukīni. Gatavošanai izvēlējos veselīgāko ‘fusilli’ pilngraudu pastu.
Izejvielas (4 personām):
- 450 grami “Dobeles dzirnavnieka” pilngraudu fusilli pastas
- eļļa cepšanai
- 1 šalotes sīpols, sagriezts gabaliņos
- 2 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas
- 500 grami notīrītu termiski neapstrādātu garneļu
- šķipsna sāls
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- 200 grami svaiga cukīni, sagriezta šķēlītēs
- 150 grami krēmsiera bez piedevām
- čili pārslas pēc garšas
Gatavošana:
- Pastu ieber 4 litros vāroša ūdens. Vāra, līdz pasta ir ‘al dente’.
- Kamēr vārās pasta, uz pannas uzkarsētā eļļā apcep sīpolu un ķiploku 2-3 minūtes. Pievieno garneles un cep no abām pusēm pāris minūtes līdz tās kļūst oranžas jeb gatavas. Pieber sāli un pievieno citrona sulu, samaisa. Pievieno cukīni, cep 1 minūti, pieliek krēmsieru, samaisa. Lēnām maisot, karsē aptuveni vienu minūti, līdz izveidojas krēmīga mērce. Samaisa ar karstiem fusilli. Ja vēlas asumiņu, pārkaisa ar čili pārslām.
Baiba says
Vai garneles var aizstāt ar vistas fileju, vai ko citu? Vai citu zivi?
Linda Tellgrena says
Jā, protams – var aizstāt ar vistas vai tītara gaļu, stingras konsistences balto vai sarkano zivi. Zivij noteikti jāizlasa asakas :)