Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Penne ar zivju bumbiņām krēmīgā tomātu mērcē

October 13, 2017 3 Comments

Recepte tapusi sadarbībā ar “Dobeles Dzirnavnieks”

Pasta ir tas ēdiens mūsu ģimenē, kurus ēd visi. Tas man ļauj variēt un izdomāt arvien jaunas garšu kombinācijas. Mērcēs “iemānu” dažādus dārzeņus, tos rupji sarīvējot un sasautējot. Visu papildinu ar zivtiņu vai gaļu. Šoreiz gatavoju zivs bumbiņas – ļoti ātrs un vienkāršs variants, kā pievienot ēdienam papildus vērtību – omega 3 vērtīgās taukskābes.

 

Izejvielas (4 personām):

  • 450 grami “Dobeles dzirnavnieka” ‘penne rigate Nr 122’ pastas

Bumbiņām:

  • 450 grami pikšas (vai citas zivs) smalkmasas, atlaidinātas
  • 2 lauku olas
  • 5 ēdamkarotes kviešu rīvmaizes
  • šķipsniņa sāls
  • puse tējkarotes kaltētas raudenes
  • 1.5 glāze “panko” rīvmaizes vai 1 glāze parastās rīvmaizes

Tomātu mērcei:

  • eļļa cepšanai
  • 1-2 sīpoli, nomizoti un sagriezti gabaliņos
  • 1 ķiploka daiviņa, nomizota un sakapāta
  • 1 ēdamkarote brūnā cukura
  • Šķipsniņa sāls
  • 400 ml konservētu tomātu
  • 2 burkāni, nomizoti un sarīvēti uz rupjās rīves
  • 150 ml saldā krējuma

Gatavošana:

  1. Gatavo bumbiņas – zivs masu, olas, 5 karotes rīvmaizes, sāli un raudeni samaisa viendabīgā masā (var izmantot kombainu). Ar rokām veido 3-4 cm lielas bumbiņas, kuras apviļā rīvmaizē. Liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru vienādos attālumos vienu no otras. Cep 180 grādos 20 minūtes.
  2. Uzkarsētā eļļā apcep sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pieliek ķiploku un maisot cep 1-2 minūtes. Pieber sāli un cukuru. Pievieno tomātus un burkānus, samaisa. Uz lēnas uguns sautē 10 minūtes, pa laikam apmaisot. Beigās pielej saldo krējumu un sagaida pirmo burbuļi. Noņem no uguns.
  3. Uzvāra 4 litrus ūdens, pievieno pastu un vāra ‘al dente’. Nolej ūdeni. Pastu samaisa ar tomātu mērci, pasniedz ar zivju bumbiņām.

Filed Under: Pastas un rīsu ēdieni, Zivju ēdieni & jūras veltes Tagged With: Baltā zivs, Brūnais cukurs, Burkāni, Lauku olas, Makaroni, Panki, Panko, Pasta, Raudene, Rīvmaize, Saldais krējums, Tomāti, Tomātu mērce

« Šokolādes krēms (kā bērnībā)
Fusilli pasta ar garnelēm ķiplokos »

Comments

  1. Laura says

    October 16, 2017 at 17:48

    Šodien kā reiz izlasiju pētijumu par zivīm omega 6 un omega 3 un to, cik maza vērtību ir šīm taukskābēm, ja zivis audzētas audzētavā un barotas ar ķimikālijām :(

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      October 17, 2017 at 08:34

      Tas nepārsteidz, tāpēc ir svarīgi izvēlēties atklātos ūdeņos augušas zivis (pikša dzīvo jūrā un savu ēdienu izvēlas pati) – jūrā, upēs vai ezeros dzīvojošās.

      Reply
    • Dainuvīte says

      January 30, 2018 at 14:59

      Bet nav jau jāpērk audzētas zivis, taču arī to nevar viennozīmīgi apgalvot, jo ir zivis, kas tiek audzētas dabiskos apstākļos. Un tās nesatur pesticīdus, augšanas hormonus vai ĢMO. 😉ja mazliet pameklē informāciju, tad var atrast arī pozitīvus piemērus par Latvijā pieejamajām zivīm. P.S. Es piemēram izvairos ēst Baltijas jūrā ķertas zivis, lai gan augušas dabā. Lindas izvēlētā pikša ir viensa no labākajām zivīm, kas LV pieejama.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in