Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Penne ar zivju bumbiņām krēmīgā tomātu mērcē

13 oktobra, 2017 3 komentāru

Pasta ir tas ēdiens mūsu ģimenē, kurus ēd visi. Tas man ļauj variēt un izdomāt arvien jaunas garšu kombinācijas. Mērcēs “iemānu” dažādus dārzeņus, tos rupji sarīvējot un sasautējot. Visu papildinu ar zivtiņu vai gaļu. Šoreiz gatavoju zivs bumbiņas – ļoti ātrs un vienkāršs variants, kā pievienot ēdienam papildus vērtību – omega 3 vērtīgās taukskābes.

Izejvielas (4 personām):

  • 450 grami pennes pastas

Bumbiņām:

  • 450 grami pikšas (vai citas zivs) smalkmasas, atlaidinātas
  • 2 lauku olas
  • 5 ēdamkarotes kviešu rīvmaizes
  • šķipsniņa sāls
  • puse tējkarotes kaltētas raudenes
  • 1.5 glāze “panko” rīvmaizes vai 1 glāze parastās rīvmaizes

Tomātu mērcei:

  • eļļa cepšanai
  • 1-2 sīpoli, nomizoti un sagriezti gabaliņos
  • 1 ķiploka daiviņa, nomizota un sakapāta
  • 1 ēdamkarote brūnā cukura
  • Šķipsniņa sāls
  • 400 ml konservētu tomātu
  • 2 burkāni, nomizoti un sarīvēti uz rupjās rīves
  • 150 ml saldā krējuma

Gatavošana:

  1. Gatavo bumbiņas – zivs masu, olas, 5 karotes rīvmaizes, sāli un raudeni samaisa viendabīgā masā (var izmantot kombainu). Ar rokām veido 3-4 cm lielas bumbiņas, kuras apviļā rīvmaizē. Liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru vienādos attālumos vienu no otras. Cep 180 grādos 20 minūtes.
  2. Uzkarsētā eļļā apcep sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pieliek ķiploku un maisot cep 1-2 minūtes. Pieber sāli un cukuru. Pievieno tomātus un burkānus, samaisa. Uz lēnas uguns sautē 10 minūtes, pa laikam apmaisot. Beigās pielej saldo krējumu un sagaida pirmo burbuļi. Noņem no uguns.
  3. Uzvāra 4 litrus ūdens, pievieno pastu un vāra ‘al dente’. Nolej ūdeni. Pastu samaisa ar tomātu mērci, pasniedz ar zivju bumbiņām.

Filed Under: Pastas un rīsu ēdieni, Zivju ēdieni & jūras veltes Tagged With: Baltā zivs, Brūnais cukurs, Burkāni, Lauku olas, Makaroni, Panki, Panko, Pasta, Raudene, Rīvmaize, Saldais krējums, Tomāti, Tomātu mērce

« Šokolādes krēms (kā bērnībā)
Fusilli pasta ar garnelēm ķiplokos »

Comments

  1. Laura says

    16 oktobra, 2017 at 17:48

    Šodien kā reiz izlasiju pētijumu par zivīm omega 6 un omega 3 un to, cik maza vērtību ir šīm taukskābēm, ja zivis audzētas audzētavā un barotas ar ķimikālijām :(

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      17 oktobra, 2017 at 08:34

      Tas nepārsteidz, tāpēc ir svarīgi izvēlēties atklātos ūdeņos augušas zivis (pikša dzīvo jūrā un savu ēdienu izvēlas pati) – jūrā, upēs vai ezeros dzīvojošās.

      Atbildēt
    • Dainuvīte says

      30 janvāra, 2018 at 14:59

      Bet nav jau jāpērk audzētas zivis, taču arī to nevar viennozīmīgi apgalvot, jo ir zivis, kas tiek audzētas dabiskos apstākļos. Un tās nesatur pesticīdus, augšanas hormonus vai ĢMO. 😉ja mazliet pameklē informāciju, tad var atrast arī pozitīvus piemērus par Latvijā pieejamajām zivīm. P.S. Es piemēram izvairos ēst Baltijas jūrā ķertas zivis, lai gan augušas dabā. Lindas izvēlētā pikša ir viensa no labākajām zivīm, kas LV pieejama.

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...