Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Veģetārais ‘stir fry’ ar sēnēm

4 novembra, 2017 Leave a Comment

Sēnes ir ļoti vienkāršs gaļas aizvietotājs. Tās pareizi pagatavojot, papildus garšas iegūst jebkurš ēdiens. Šoreiz šajā ‘stir fry’ izmantoju veselīgās šitake sēnes, kas pēc struktūras ir ļoti “gaļīgas” un ļoti labi iederas Āzijas stila ēdienos. Austeru mērces vietā var izmantot saldo čili mērci (pievieno uz pusi mazāk vai pēc garšas), terijaki vai melno pupiņu mērci – tās visas gatavā veidā ir nopērkamas lielveikalos Āzijas ēdienu izejvielu stendos vai pasūtāmas internetā.

Šitake sēnes jau otro sezonu pasūtu Latvijas saimniecībā “Trubenieki”, tās ir audzētas pareizos apstākļos un ar lielveikalos nopērkamajām nav ne salīdzināmas (atšķirība ir gan vizuāla, gan garšas un tekstūras ziņā). Bonuss – šīs sēnes nav jātīra (zinu, ka tas mēdz būt arguments sēņu nemīlētājiem)!

Savukārt ar dārzeņus variē pēc savas izvēles un gaumes.

Izejvielas 2 porcijām:

  • eļļa cepšanai
  • 1 paliels sarkanais sīpols, nomizots un sagriezts palielos gabalos
  • 1 maza sarkanā paprika, sagriezta skoksnītēs
  • 200 grami šitake sēņu, kātiņi nogriezti (tos gatavošanā neizmanto, bet var pievienot gatavojot dārzeņu vai gaļas buljonu), sagrieztas sloksnītēs
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces
  • 1 ēdamkarote sezama eļļas
  • 1 ķiploka daiviņa, nomizota un sagriezta plānās šķēlītēs
  • 80 grami zaļo zirņu pākšu, pārgrieztas uz pusēm gareniski (var aizstāt ar brokoļiem vai sparģeļiem)
  • 1 pakčojs (nopērkams “Rimi” zaļumu stendos iepakojumā pa divi), baltās un zaļās daļas sagrieztas atsevišķi gabaliņos
  • 100 grami austeru mērces (vai citas mīļākās Āzijas ēdienu mērces)
  • Pasniegšanai – vārīti brūnie rīsi un svaigs koriandrs

Gatavošana:

Uzkarsētā eļļā (vislabāk wok pannā) maisot apcep sarkano sīpolu, papriku un šitake sēnes – aptuveni 2-3 minūtes. Pievieno sojas mērci, sezama eļļu, ķiploku, zaļo zirnīšu pākstis, pakčoja baltās daļas, cep vēl 2 minūtes. Pievieno austeru mērci, pakčoja zaļās daļas, karsē vienu minūti. Pasniedz ar sakapātu koriandru un brūnajiem rīsiem.

Filed Under: Dārzeņu ēdieni, Kariji, Pastas un rīsu ēdieni Tagged With: Austeru mērce, Āzijas virtuve, Bez glutēna, Bez govs piena produktiem, Bez laktozes, Brūnie rīsi, Ķiploki, Pakčojs, Paprika, Sarkanā paprika, Sarkanais sīpols, Sezama eļļa, Šitakē sēnes, Sojas mērce, Svaigs koriandrs, Zirņi

« Kur talants satiek pieredzi: Jauno pavāru konkurss ‘S.Pellegrino’ Young Chef 2018 Stokholmā
Kefīra kūka ar ogām (vai āboliem) »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...