Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Kefīra kūka ar ogām (vai āboliem)

6 novembra, 2017 3 komentāru

Latvieši mīl uz kefīra bāzes gatavotas kūkas. Un tās vienmēr ir bloga populārāko kūku vidū. Šī kūka ir ļoti forša un piemērota ziemas mēnešiem, kad ogas pārsvārā atrodas saldētavā, jo receptē tās tiek pievienotas sasalušā formā (cepoties ogas lēnām kūst un tik traki neizjūk). Esmu cepusi vairākas versijas – t.sk. arī pievienojot ābolus, kas dod papildus mitrumu. Domāju, ka izdotos arī ar bumbieriem. Variantu ir daudz. Lai labi garšo! Mūsmājās lēnām šī recepte ieiet ikdienas rotācijā, kas vienmēr ir ļoti laba zīme! 

Izejvielas:

  • 150 grami sviesta istabas temperatūrā 
  • 170 grami cukura (es liku 110 gramus nerafinēto brūno cukuru un 60 gramus gaišo muskovado cukuru)
  • 2 lauku olas (L vai XL izmēra), istabas temperatūrā, viegli sakultas
  • 250 grami miltu (no tiem 80 gramus liku rupjos rudzu miltus)
  • 1 ēdamkarote cepamā pulvera
  • 160 ml kefīra
  • 300 grami saldētu ogu (var izvēlēties pēc savas patikas)
  • ja vēlas – pievieno nomizotus un gabaliņos sagrieztus 2 ābolus (ja ābolu saldi, cukura daudzumu samazina par kādiem 20 gramiem)

Pārbēršanai:

  • 2 ēdamkarotes cukura (es liku brūno)
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • 60 grami mandeļu skaidiņu

Gatavošana:

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ar cepamo papīru izklāj 20 cm x 30 cm cepamo pannu (vai 26 cm apaļo pannu). Ja izmanto standarta 23 cm diametra apaļo pannu, izmanto 2/3 no sastāvdaļām, ja 20 cm pannu – pusi. Formas var arī ietaukot, bet es dodu priekšroku papīram, jo tā ir praktiskāk – īpaši, ja atstāj pāris cm liekus augšpusē, aiz kuriem kūku no formas izcelt, kad tā atdzisusi. 

Sviestu kārtīgi saputo ar cukuru tā, lai tas kļūst gaišāks. Pa vienai pievieno olas, pa vidu masu turpinot kult. Kad abas olas pievienotas, turpina kult vēl 3-4 minūtes. Tad uz maiņām pievieno pusi miltu, kas sajaukti ar cepamo pulveri, un pusi kefīra, tad atkal miltus, tad atkal kefīru. Kuļ, līdz iegūta viendabīga masa. Beigās iemaisa ogas (un ābolus – ja izmanto).

Pārbēršanai sajauc visas 3 sastāvdaļas mazā bļodiņā un pārkaisa kūkai. Liek krāsnī un cep 45-55 minūtes. 10 minūtes atdzesē un izņem no formas.

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Āboli, Brūnais cukurs, Gaišais muskovado cukurs, Kefīra kūka, Kefīrs, Malts kanēlis, Mandeļu skaidiņas, Ogas

« Veģetārais ‘stir fry’ ar sēnēm
Cepumi ar sēkliņām »

Comments

  1. Ance says

    12 novembra, 2017 at 17:57

    Izcila kūka! Tik gaisīga ar kraukšķīgu virsiņu. Perfekta kombinācija– absolūti vienkārša recepte ar ideālu rezultātu. Paldies!

    Atbildēt
  2. Kristīne says

    16 oktobra, 2018 at 23:16

    Tiešām super garda kūka, vīrs arī dikti slavē, paldies par recepti :)

    Atbildēt
  3. Ginka says

    2 februāra, 2019 at 11:18

    Garšīgi! Noderīga recepte, kad palikušas saldētavā vasaras ogas!

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...