Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Apūlijas Ziemassvētku cepumi

December 5, 2017 Leave a Comment

Recepte tapusi sadarbībā ar tūroperatoru “NovaTours”

Šo skaisto cepumiņu “ovis mollis” dzimtene ir Itālijas dienvidu daļā – Apūlijā, pirmo reizi to recepte publicēta 1907.gada pavārgrātamā. Cepumu tekstūra ir gaisīga un mutē kūstoša, pateicoties īpašajai slepenajai sastāvdaļai – vārītiem olu dzeltenumiem. Tulkojumā no latīņu valodas “ovis” nozīmē “aita” un “mollis” – “mīksts”. Patiesi – ar aprikožu džemu pildītie gardumi ir izcili gaisīgi un viegli!

Apūlijas reģions ir viens no galamērķiem “Novatours” ceļojumiem.

Sastāvdaļas (50 cepumiem):

  • 200 grami kviešu miltu
  • 100 grami kartupeļu miltu
  • Šķipsna sāls
  • 200 grami auksta sviesta, sagriezta kubiņos
  • 100 grami pūdercukura plus nedaudz pārkaisīšanai
  • 5 cieti novārītu olu dzeltenumi
  • Miziņa no viena nevaskota citrona
  • Pildīšanai – aprikožu ievārījums

Gatavošana:

  1. Ja neizmanto virtuves kombainu, sviestu abu veidu miltos iekapā ar nazi. Pievieno cukuru, olu dzeltenumus un citrona miziņu. Visu samīca ar rokām, līdz izveidojas gaisīga viendabīgas konsistences mīkla.
  2. Ja izmanto virtuves kombainu, tajā liek un kopā samaļ kviešu un kartupeļu miltus ar sviestu. Pievieno cukuru un vēlreiz samaļ. Pievieno olu dzeltenumus un citrona miziņu, turpina malt, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Pēc olu dzeltenumu pievienošanas mīkla var izskatīties pasausa, bet ilgāk to maisot, izveidosies pareizā konsistence.
  3. Mīklu liek uz folijas un izveido aptuveni 4 centimetrus resnu rullīti. Ja mīkla ir kļuvusi ļoti mīksta, to ieliek uz stundu ledusskapī.
  4. No mīklas ruļļa ar nazi griež nost ripiņas un ar rokām izveido bumbiņas, pēc tam tās saspiežot mazās podziņās.
  5. Vidū ar pirkstiem izveido bedrīti, kurā vēlāk tiks pildīts ievārījums. Kārto uz cepamās pannas, kura izklāt ar cepamo papīru.
  6. Liek cepties 165 grādos 8 minūtes. Pārbauda cepumus – ja tajos izveidotās bedrītes ir pazudušas, tās veikli izveido atkal. Turpina cept 4-7 minūtes (kopējais cepšanas laiks – 12-15 minūtes). Izņem no krāsns, pilnībā atdzesē. Cepumu bedrītes piepilda ar ievārījumu. Pārkaisa ar pūdercukuru.
apulijas-cepumi-1-20171127-3
ziemassvetku-cepumi-apulija-2-20171127
ziemassvetku-cepumi-apulija-4-20171127
ziemassvetku-cepumi-apulija-5-20171127
ziemassvetku-cepumi-apulija-6-20171127
apulijas-cepumi-1-20171127-2
ziemassvetku-cepumi-apulija-8-20171127
ziemassvetku-cepumi-apulija-9-20171127
ziemassvetku-cepumi-apulija-10-20171127
apulijas-cepumi-1-20171127

Filed Under: Konditoreja, Receptes Tagged With: Aprikozes, Citrona miziņa, Ievārījums, Itālijas virtuve, Kartupeļu ciete, Novatours, Olu dzeltenumi, Pūdercukurs

« Rudzu piparkūkas
Kulinārie atklājumi ZIEMA 2017 »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in