Recepti aizņēmos no Donnas Hay – šo novērtēs visi šokoholiķi un piena karameles garšas fani. Cepumu gatavošanas process ir ļoti vienkāršs, turklāt pildījumam var izmantot jau veikalā gatavu vārītu kondensēto pienu, kuru atliek tikai uzsildīt. Brīdinu: cepumi ir gana saldi un ar izteiktu abu galveno elementu garšu. Izaicinu jūs apēst vairāk par vienu :)
Vārītu kondensēto pienu varat pagatavot arī paši – balto kondensēto pienu no bundžas salej mazā katliņā un uz mazas uguns karsējot vāra 12-15 minūtes, regulāri maisot. Ar laiku katliņa saturs kļūs arvien tumšāks un biezāks.
Izejvielas 18 cepumiem:
- 100 grami tumšās šokolādes
- 125 grami sviesta istabas temperatūrā
- 60 grami cukura
- 1 olas dzeltenums
- 150 grami miltu
- 25 grami kakao pulvera
- 230 grami vārīta kondensētā piena
Gatavošana:
- Šokolādi izkausē mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē un noliek malā uz 10-15 minūtēm atdzist istabas temperatūrā.
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 grādiem.
- Sviestu ar cukuru puto 2 minūtes, līdz tas kļuvis gaišāks un gaisīgāks. Pievieno olas dzeltenumu un kausēto šokolādi, atkal puto.
- Bļodā sajauc kopā miltus un kakao, pievieno sviesta masai un turpina maisīt, līdz mīkla kļuvusi viendabīga. Ar rokām izveido bumbu un liek ledusskapī uz 30 minūtēm – es šo soli izlaidu un cepumi izcepās vienalga ļoti labi, mīkla nebija mīksta un labi ļāvās cepumu veidošanai arī bez atdzesēšanas.
- No mīklas ar rokām izveido 18 vienāda izmēra bumbiņas un liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Ar pirkstu katra cepuma vidū izveido bedrīti, kurā vēlāk tiks likts pildījums. Cep krāsnī 12-14 minūtes. Ja cepšanas laikā bedrītes cepumos izlīdzinās, cepumu pannu no krāsns izņem un bedrīšu veidošanas procedūru vēlreiz atkārto (kad cepumi bija gatavi, šo procesu izpildīju vēl trešo reizi).
- Kamēr cepumi cepas, uzsilda vārīto kondensēto pienu – mazā katliņā ielej 1-2 ēdamkarotes ūdens, pievieno kondensēto pienu un uz mazas uguns silda, nepārtraukti maisot, līdz masa kļūst mīksta un viendabīga.
- Cepumus atdzesē pilnībā un vidiņus piepilda ar kondensēto pienu.
Atbildēt