Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Šokolādes un kondensētā piena cepumi

February 8, 2018 Leave a Comment

Recepti aizņēmos no Donnas Hay – šo novērtēs visi šokoholiķi un piena karameles garšas fani. Cepumu gatavošanas process ir ļoti vienkāršs, turklāt pildījumam var izmantot jau veikalā gatavu vārītu kondensēto pienu, kuru atliek tikai uzsildīt. Brīdinu: cepumi ir gana saldi un ar izteiktu abu galveno elementu garšu. Izaicinu jūs apēst vairāk par vienu :)

Vārītu kondensēto pienu varat pagatavot arī paši – balto kondensēto pienu no bundžas salej mazā katliņā un uz mazas uguns karsējot vāra 12-15 minūtes, regulāri maisot. Ar laiku katliņa saturs kļūs arvien tumšāks un biezāks. 

Izejvielas 18 cepumiem:

  • 100 grami tumšās šokolādes
  • 125 grami sviesta istabas temperatūrā
  • 60 grami cukura
  • 1 olas dzeltenums
  • 150 grami miltu
  • 25 grami kakao pulvera
  • 230 grami vārīta kondensētā piena

Gatavošana:

  1. Šokolādi izkausē mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē un noliek malā uz 10-15 minūtēm atdzist istabas temperatūrā.
  2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 grādiem.
  3. Sviestu ar cukuru puto 2 minūtes, līdz tas kļuvis gaišāks un gaisīgāks. Pievieno olas dzeltenumu un kausēto šokolādi, atkal puto.
  4. Bļodā sajauc kopā miltus un kakao, pievieno sviesta masai un turpina maisīt, līdz mīkla kļuvusi viendabīga. Ar rokām izveido bumbu un liek ledusskapī uz 30 minūtēm – es šo soli izlaidu un cepumi izcepās vienalga ļoti labi, mīkla nebija mīksta un labi ļāvās cepumu veidošanai arī bez atdzesēšanas.
  5. No mīklas ar rokām izveido 18 vienāda izmēra bumbiņas un liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Ar pirkstu katra cepuma vidū izveido bedrīti, kurā vēlāk tiks likts pildījums. Cep krāsnī 12-14 minūtes. Ja cepšanas laikā bedrītes cepumos izlīdzinās, cepumu pannu no krāsns izņem un bedrīšu veidošanas procedūru vēlreiz atkārto (kad cepumi bija gatavi, šo procesu izpildīju vēl trešo reizi).
  6. Kamēr cepumi cepas, uzsilda vārīto kondensēto pienu – mazā katliņā ielej 1-2 ēdamkarotes ūdens, pievieno kondensēto pienu un uz mazas uguns silda, nepārtraukti maisot, līdz masa kļūst mīksta un viendabīga.
  7. Cepumus atdzesē pilnībā un vidiņus piepilda ar kondensēto pienu.

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Cepumi, Kakao pulveris, Kondensētais piens, Olas dzeltenums, Tumšā šokolāde

« Tītara maltās gaļas mērce ar dārzeņiem
Ko dzersim 2018.gadā? jeb rūpes par savu labsajūtu pāri visam »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • #PaldiesIlze January 5, 2021 19:27
  • Ideāli piemērota zupa, ko gatavot no pašu izaudzētām dārza veltēm! https://t.co/wRYTAlDlrr August 31, 2018 09:53
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mafini Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in