Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Tītara maltās gaļas mērce ar dārzeņiem

5 februāra, 2018 Leave a Comment

Šī mērce ir gatavota, iedvesmojoties no klasiskās Boloņas mērces – šoreiz pierakstīju gatavošanas gaitu vienkāršai tomātu mērcei ar dārzeņiem un tītara gaļu. Nesarežģīta, veselīga un ļoti sildoša tādās ziemas dienās kā šī. Vēl viens pluss – ļoti labi garšo arī uzsildīta (pat vēl labāk!) un droši var arī saldēt.

Šo ēdienu gatavoju svētdienas pusdienām un “atrādīju” savos ‘Instagram’ storijos, procesa beigās piemetinot, ka mērcē dārzeņi ir labi paslēpti un nav manāni, lai arī tie veido lielāko mērces daļu. Uzreiz saņēmu pamatotu jautājumu – kāpēc dārzeņi jāslēpj? Atbilde ir vienkārša – jo mūsmājās ir bērni, kuri dažādu dārzeņu sajaukumu un arī gaļu viena ēdiena ietvaros savā šķīvī šobrīd panes ne visai labi, pat ja šķīvja saturs pārbērts ar mīļāko sieru. Tā ka vecākiem ar līdzīgām problēmām iesaku – šī mērce ir pēc izskata līdzīga kečupam un dārzeņi un gaļa, ja rūpīgi nepēta, nav manāmi. Gan uzreidz brīdinu – jo cimperlīgāki bērni, jo dārzeņi jāgriež mazākos gabaliņos.

Izejvielas 4-6 porcijām:
  • eļļa cepšanai
  • 1 liels vai 2 mazāki sīpoli, nomizoti un sagriezti gabaliņos
  • 3 ķiploku daiviņas, nomizotas un sakapātas
  • garšvielas – es liku pa tējkarotei no saldās paprikas pulvera, Provansas garšvielām, BBQ garšvielas; var droši likt arī smaržīgos piparus, lauru lapas, fenheļa sēklas utt.
  • 1 sarkanā paprika, sagriezta gabaliņos
  • 2 burkāni, nomizoti un sarīvēti un rupjās rīves
  • 500 grami maltas tītara gaļas
  • 700-800 ml konservētu tomātu
  • 3 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura
  • sāls pēc garšas
  • 1 cukīni, sarīvēts uz rupjās rīves
  • ja vēlies – pāris šļukas Vusteras mērces 
  • Pasniegšanai – pasta (šoreiz izmantoju tagliatelli) un rīvēts siers
Gatavošana:
  1. Uzkarsētā eļļā vidēji lielā katlā apcep sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pievieno ķiploku un cep 1 minūti. Pieber garšvielas un, ja nepieciešams, nedaudz eļļas, samaisa. Pievieno sagrieztu papriku un burkānus, pielej pusglāzi ūdens un sautē aptuveni 5 minūtes uz vidējas uguns. Pēc vajadzības ūdeni papildina.
  2. Uz pannas uzkarsētā eļļā apcep tītara gaļu, pēc vajadzības ar koka karoti to saspaidot, lai neviedotos gabali. Pieber šķipsnu sāls. Gaļu pārliek katlā ar dārzeņiem, pievieno konservētos tomātus, tomātu pastu, cukuru un nedaudz sāls, visu samaisa. Visu sautē uz lēnas uguns 12-15 minūtes. Ja konsistence kļūst pārāk bieza, pievieno nedaudz ūdens. 2-3 minūtes pirms sautēšanas laika beigām katla saturam pievieno rīvoto cukīni, visu kārtīgi samaisa un turpina sautēt.
  3. Beigās pievieno Vusteras mērci (ja vēlies) un pēc vajadzīgas vēl sāli un cukuru. Pasniedz ar pastu – mums vislabāk garšo ar spagetti vai tagliatelli. Pārber ar rīvētu cieto sieru.

Filed Under: Pastas un rīsu ēdieni, Putnu gaļas ēdieni Tagged With: Brūnais cukurs, Burkāni, Cukīni, Ķiploki, Konservēti tomāti, Paprika, Pasta bolognese, Provansas garšvielu maisījums, Saldās paprikas pulveris, Tītara gaļa, Vusteras mērce

« Pilngraudu cepumi ar šokolādi
Šokolādes un kondensētā piena cepumi »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...