Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Griķu miltu vafeles

23 aprīļa, 2018 2 komentāru

Šīs “alternatīvo” miltu vafeles var gatavot gan saldajā, gan sāļajā versijā – pirmajā gadījumā mīklai pievieno vienu karoti cukura. Griķu miltu daļu (līdz 35%) var aizstāt ar pilngraudu kviešu miltiem vai citiem miltiem pēc savas patikas. Vafeles ir pēc krāsas tumšākas par ierastajām kviešu, bet ļoti gardas. Labi garšos kopā ar svaigām ogām, augļiem un saldējumu. Sāļajā versijā – ar bez čaumalas vārītu olu, vēršaci, skābo krējumu vai jogurtu, sieru utt.

Izejvielas:

  • 255 grami griķu miltu
  • 1.5 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 tējkarote cepamās sodas
  • 1/4 tējkarote sāls
  • Ja gatavo saldās vafeles – 1 ēdamkarote cukura
  • 300 ml paniņu vai kefīra
  • 60 ml eļļas (kokosriekstu vai citas eļļas ar neitrālu garšu)
  • 5 olas (man bija XL izmēra lauku olas, tās pievienoju tikai četras)

Gatavošana:

  1. Bļodiņā kopā sajauc miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli un cukuru (ja izmanto). Otrā bļodā kopā sakuļ paniņas (vai kefīru), eļļu un olas. Abu bļodu saturu apvieno un maisa, līdz izveidojas viendabīga mīkla (pēc konsistences līdzīga pankūku mīklai).
  2. Atļauj mīklai “atpūsties” 15-20 minūtes.
  3. Uzkarsē vafeļu pannu un ar kausiņu lej tajā mīklu. Cep vafeles zeltaini brūnas. Pasniedz, pārkaisītas ar pūdercukuru.

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Bez glutēna, Griķu milti, Kefīrs, Lauku olas, Paniņas, Vafeles

« Viesmīlīgā Malta – 11 Valletas adreses gardēžiem
Liellopa gaļas “laiviņas” ar majonēzes mērci »

Comments

  1. Dzhii says

    4 jūnija, 2018 at 18:04

    Vai recepte derēs beļģu vafeļu pannai?

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      12 jūnija, 2018 at 21:53

      Jā!

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...