Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Liellopa gaļas “laiviņas” ar majonēzes mērci

27 aprīļa, 2018 Leave a Comment

Gatavojoties Lielajai talkai, nedrīkstam aizmirst arī par gardu un sātīgu maltīti līdzņemšanai – lai pietiek spēka un enerģijas darboties visas dienas garumā. Kopā ar “Hellmann’s” esmu pagatavojusi vienkāršu un viegli līdzi paņemamu ēdienu: liellopa malto gaļu, pildītu salātlapās. Ideja pasniegšanai – sagriez svaigus dārzeņus un zaļumus, noliec trauciņos blakus “laiviņām” un katrs talcinieks papildina savu ēdienu, ar ko pats vēlas.

Mērce šoreiz vienkārša, bet ļoti garda – patiesībā šādi mūsu ģimenē gatavojam mērci grila sezonā jau gadiem, pasniegšanai pie visiem gaļas ēdieniem, jo tā ir absolūti universāla: labas kvalitātes majonēze apvienojumā ar saldenu kečupu. To var papildināt ar karoti etiķa un melnajiem pipariem kreptīgākai garšai. Bet var palikt tikai pie galvenajām divām sastāvdaļām! Ir vērts izmēģināt, vai ne? Gatavošanai izvēlējos “Hellmann’s” klasisko majonēzi, kura ir gatavota no ilgtspējīgiem produktiem ražotas eļļas un brīvībā turētām vistu olām. Tā ir krēmīga, maiga un lieliski sader ar gaļas un dārzeņu ēdieniem.

Raženu talkošanu!

Izejvielas (10 “laiviņām”):

  • eļļa cepšanai
  • 1 šalotes sīpols (derēs arī parastais), nomizots un sagriezts gabaliņos
  • 3 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas
  • 500 grami maltas liellopa gaļas
  • 1 ēdamkarote sojas mērces
  • Garšvielas pēc tavas gaumes – es liku 1 tējkarote kūpinātas paprikas pulveri un 1 tējkaroti romiešu ķimeņu (kumīna)
  • 1 maza apaļa salātu galviņa
  • garšaugi un zaļumi pārsniegšanas

Mērcei:

  • 5 ēdamkarotes “Hellmann’s” klasiskās majonēzes
  • 5 ēdamkarotes kečupa
  • ja vēlies – 1 tējkarote baltvīna etiķa
  • melnie pipari pēc garšas

Gatavošana:

  1. Uzkarsētā eļļā uz pannas apcep sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pievieno ķiploku un cep vēl minūti. Pannā liek malto gaļu un turpina cept. Pievieno sojas mērci un garšvielas. Ar koka karoti sadalot gaļas gabaliņus, lai izveidojas salīdzinoši viendabīga gaļas masa. Gaļu cep aptuveni 5 minūtes, līdz tā gatava.
  2. Pagatavo mērci, mazā bļodiņā sajaucot kopā visas tās sastāvdaļas.
  3. Salātgalviņa sadala pa lapiņām un ar karoti gaļas masu pilda salātlapās. Pa virsu liek pagatavoto mērci. Pasniedz uzreiz vai uzglabā vēsā vietā.

Recepte tapusi sadarbībā ar “Hellmann’s”

Filed Under: Liellopa gaļas ēdieni Tagged With: Burkāni, Čili, Kečups, Liellopa malt, Majonēze, Malta liellopa gaļa, Piknikam

« Griķu miltu vafeles
Grilētu baklažānu un avokado dips »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...