Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Grilētu baklažānu un avokado dips

1 maija, 2018 Leave a Comment

Šis ēdiens ir radinieks klasiskajam Tuvajos Austrumos iecienītajam “baba ganoush” jeb grilētiem baklažāniem ar tahīni jeb sezama pastu. Mērce ir izcili aromātiska piedeva gan dārzeņu, gan gaļas ēdieniem, gan vienkārši uzsmērēta uz maizītes vai iekšā lavašā.

Kāpēc es pamainīju klasisko recepti? Galvenokārt, lai padarītu to maigāku un varētu ēst arī bērni – papildus pievienoju gatavu avokado un ķiploku liku ceptu, nevis svaigu. 

Izejvielas: 

  • 2 baklažāni
  • eļļa pārsmērēšanai
  • sāls
  • 2 mazi avokado vai 1 liels avokado
  • puse lielas ķiploka galviņas
  • 2 ēdamkarotes tahini (sezama pastas), var aizstāt ar tādu pašu daudzumu grieķu jogurta
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas (man bija laima sula)
  • daži zariņi pētersīļu vai koriandra

Gatavošana: 

Baklažānus gareniski pārgriež uz pusēm, pārsmērē ar eļļu un uzber nedaudz sāls. Līdzīgi rīkojas ar ķiploka galviņu – pārgriež gareniski uz pusēm, pārsmērē ar eļļu. (Šajā receptē izmantosim tikai pusi galviņas, bet droši var cept abas pusītes, otro, piemēram, piejaucot grieķu jogurtam un iegūstot otru super gardu mērci.) Baklažānu pusītes un ķiploku liek uz grila (vai cepeškrāsnī uz 190 grādiem) un grilē no abām pusēm (cepeškrāsnī cep no viens puses), līdz baklažāns mīksts un ķiploks arī (aptuveni 12-15 minūtes).

Ķiploka mīkstumu izspiež no čauliņām, baklažānu liek traukā, kuru nosedz hermētiski ar vāku vai pārtikas plēvi, un atstāj uz 10 minūtēm. Tad ar karoti atdala mīkstumu, kopā ar ķiploku, avokado tahini vai grieķu jogurtu, citrona sulu un zaļumiem liek blenderī un blendē vēlamajā krēmveida konsistencē. Papildus sāli pievieno pēc garšas, ja nepieciešams.

Filed Under: Dārzeņu ēdieni, Mērces & dipi Tagged With: Avokado, Baklažāni, Citrona sula, Ķiploki, Pētersīļi, Svaigs koriandrs

« Liellopa gaļas “laiviņas” ar majonēzes mērci
Rabarberu tarte ar viskija krēma pildījumu »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...