Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Rabarberu un kokosriekstu maize

6 jūnija, 2018 1 Comment

Šī maize ir kaut kas pa vidu starp plātsmaizi un kūku: pamatā smilšu mīkla, pa virsu – rabarberi ar zemenēm (zemenes var nelikt) un augšā – kokosriekstu skaidiņu kārta. Pildījumā var likt arī citas ogas un augļus – pēc savas gaumes un atkarībā no tā, kas ir sezonā. Arī miltus noteikti var variēt, es šoreiz liku pusi uz pusi: kviešu pilngraudu un rudzu bīdelētos. Šajā receptē labi iederēsies arī riekstu milti, īpaši mandeļu (bet ne vairāk kā puse no kopējā daudzuma).

Iedvesmas recepte: ŠEIT.

Izejvielas:

  • 100 grami sviesta istabas temperatūrā
  • 85 grami cukura
  • 300 grami rabarberu mazos gabaliņos (es nemizoju)
  • 1 ola, baltums atdalīts jo dzeltenuma
  • 120 grami miltu 
  • Puse tējkarote cepamā pulvera
  • Šķipsniņa sals 
  • 200 grami zemeņu bez kauslapiņām, sagrieztas gabaliņos 
  • Ja vēlies – rīvēta miziņa no puses apelsina
  • 100 grami kokosriekstu skaidiņu 

Gatavošana:

  1. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj ar cepamo papīru vai ietauko cepamo formu 20 cm x 20 cm.
  2. Ar putotāju kopā saputo sviestu ar 25 gramiem cukura. Pievieno olas dzeltenumu un turpina putot. Atsevišķā bļodā sajauc kopā miltus ar cepamo pulveri, pievieno sviesta masai. Turpina maisīt, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Starp divām cepamā papīra lapām izrullē cepamās formas izmērā (20x20cm). Ja mīkla ir pārāk mīksta rullēšanai, to uz 15-30 minūtēm ieliek ledusskapī un tad rullē atkal. Ar izrullēto mīklu izklāj cepamo formu. Liek krāsnī ceptiem uz 20 minūtēm, līdz mīkla kļūst skaisti zeltaini brūna. 
  3. Rabarbera gabaliņus liek uz pannas un pārber ar 2 ēdamkarotēm cukura. Cep cepeškrāsnī aptuveni 15 minūtes – gabaliņiem jābūt mīkstiem, bet ne izjukušiem. 
  4. Vidēja izmēra bļodiņā kopā ar karoti sajauc olas baltumu, kokosriekstu skaidiņas un atlikušo cukuru.
  5. Mīklu izņem no krāsns, 5 minūtes atdzesē. Pa virsu vienmērīgā slānī liek ceptos rabarberus un zemenes. Pārrīvē ar apeslīna miziņu. Augšējā slānī liek kokosriekstus, pēc iespējas izlīdzina. Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep 20 minūtes, vai līdz kokosrieksts sāk iekrāsoties zeltains. Izņem no krāsns, atdzesē un sagriež gabaliņos. Var pasniegt ar putukrējumu vai vaniļas saldējumu. 



Filed Under: Konditoreja Tagged With: Apelsīna miziņa, Kokosriekstu skaidiņas, Rabarberi, Zemenes

« Rabarberu tarte ar viskija krēma pildījumu
Aprikožu tarte ar mandeļu krēma pildījumu »

Comments

  1. Monta says

    11 jūnija, 2018 at 15:41

    Paldies par recepti! Kūciņa sanāca patiešām garda! Tikai nezinu kas varētu būt par iemeslu, ka mīkla drupa? Sastāvdaļas liku precīzi kā receptē norādīts.

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...