Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Aprikožu tarte ar mandeļu krēma pildījumu

12 jūnija, 2018 6 komentāru

Forša un universāla recepte, kurā aprikožu vietā var izmantot visu, ko sirds vēlas – persikus, nektarīnus, dažādas ogas. Skābākām izejvielām nepieciešams pildījumam pievienot par pāris cukura karotēm vairāk. Mandeļu masas pildījums ir sulīgs un tā maigā garša labi sader ar aprikožu tekstūru. Gatavošana ir īpaši vienkārša – nepieciešama viena liela bļoda un mīklas rullis, ar ko izrullēt kārtaino mīklu. 

Izejvielas:

  • 90 grami sviesta istabas temperatūrā 
  • 75 grami cukura 
  • 2 tējkarotes medus 
  • 30 grami miltu 
  • 100 grami mandeļu miltu 
  • 175 grami rikotas siera vai rikotas biezpiena (nopērkams Rimi, Stockmann un citur – skat.foto)
  • 1 ola
  • 50 ml brendija, ruma vai viskija
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta vai pastas
  • 2.5 kārtainās mīklas plāksnītes, atlaidinātas
  • 5 lielas aprikozes vai 7 mazākas, pārgrieztas uz pusēm un izņemti kauliņi
  • 50 grami mandeļu skaidiņu
  • pūdercukurs pārkaisīšanai 

Gatavošana: 

Izņem kārtaino mīklu no saldētavas un atlaidina. Uz sausas pannas viegli apcep mandeļu skaidiņas. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Ņem pīrāga vai parasto apaļo cepamo formu (pēdējo izklāj ar cepamo papīru) ar 20-23 cm diametru. Apakšu un sānu malas izklāj ar viegli izrullētu kārtaino mīklu. Ar nazi var izgriezt vajadzīgo mīklas formu, un mīklu “sastiķēt” jau ieliktu formā. Pēc pildījuma ieliešanas tas, iespējams, nesniegsies līdz formas malām – cepšanās laikā pildījums “pacelsies”.

Ar mikseri saputo sviestu, cukuru un medu. Pievieno miltus, maltās mandeles, rikotu/biezpienu, olu, alkoholu un vaniļu. Maisa, līdz iegūta viendabīga pildījuma masa. Pildījumu lej sagatavotajā formā pa virsu mīklai, pildījuma virspusi izlīdzina. Virsū liek aprikožu pusītes ar griezuma vietu uz leju, tās viegli iespiežot pildījumā. Pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.

Cep krāsnī 45-50 minūtes. Jāuzmana mīklas maliņas – ja sāk pārāk brūnēt,  tās apklāj ar foliju un turpina cept. Izņem no krāsns un pirms pasniegšanas pilnībā atdzesē. Pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Aprikozes, Brendijs, Kārtainā mīkla, Mandeles, Mandeļu skaidiņas, Medus, Rums, Tarte, Vaniļas ekstrakts, Viskijs

« Rabarberu un kokosriekstu maize
Zemeņu un baltās šokolādes siera kūka »

Comments

  1. Ilona says

    12 jūnija, 2018 at 12:46

    Izskatās fantastiski, bet ar ko var aizvietot rikotu vai biezpienu?

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      12 jūnija, 2018 at 21:55

      Hmm, šajā variantà īsti citu alternatīvu nav. Vēl varētu derēt creme fraiche.

      Atbildēt
  2. Aiga says

    17 jūnija, 2018 at 23:45

    Vai mandełu miltus var aizstāt ar ,piemēram,maltiem valriekstiem?

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      4 augusta, 2018 at 13:21

      Jā, protams!

      Atbildēt
  3. Laura says

    1 augusta, 2019 at 16:21

    Vai alkoholu var nelikt vispār? Kā tas ietekmē vai neietekmē garšu – kāpēc alkohols ir receptē? Paldies!

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      11 oktobra, 2019 at 08:53

      Jā, protams, var nelikt alkoholu! Tas ir domāts garšas uzlabošanai, kulināru funkciju neveic :)

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...