Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Aprikožu tarte ar mandeļu krēma pildījumu

June 12, 2018 6 Comments

Forša un universāla recepte, kurā aprikožu vietā var izmantot visu, ko sirds vēlas – persikus, nektarīnus, dažādas ogas. Skābākām izejvielām nepieciešams pildījumam pievienot par pāris cukura karotēm vairāk. Mandeļu masas pildījums ir sulīgs un tā maigā garša labi sader ar aprikožu tekstūru. Gatavošana ir īpaši vienkārša – nepieciešama viena liela bļoda un mīklas rullis, ar ko izrullēt kārtaino mīklu. 

Izejvielas:

  • 90 grami sviesta istabas temperatūrā 
  • 75 grami cukura 
  • 2 tējkarotes medus 
  • 30 grami miltu 
  • 100 grami mandeļu miltu 
  • 175 grami rikotas siera vai rikotas biezpiena (nopērkams Rimi, Stockmann un citur – skat.foto)
  • 1 ola
  • 50 ml brendija, ruma vai viskija
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta vai pastas
  • 2.5 kārtainās mīklas plāksnītes, atlaidinātas
  • 5 lielas aprikozes vai 7 mazākas, pārgrieztas uz pusēm un izņemti kauliņi
  • 50 grami mandeļu skaidiņu
  • pūdercukurs pārkaisīšanai 

Gatavošana: 

Izņem kārtaino mīklu no saldētavas un atlaidina. Uz sausas pannas viegli apcep mandeļu skaidiņas. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Ņem pīrāga vai parasto apaļo cepamo formu (pēdējo izklāj ar cepamo papīru) ar 20-23 cm diametru. Apakšu un sānu malas izklāj ar viegli izrullētu kārtaino mīklu. Ar nazi var izgriezt vajadzīgo mīklas formu, un mīklu “sastiķēt” jau ieliktu formā. Pēc pildījuma ieliešanas tas, iespējams, nesniegsies līdz formas malām – cepšanās laikā pildījums “pacelsies”.

Ar mikseri saputo sviestu, cukuru un medu. Pievieno miltus, maltās mandeles, rikotu/biezpienu, olu, alkoholu un vaniļu. Maisa, līdz iegūta viendabīga pildījuma masa. Pildījumu lej sagatavotajā formā pa virsu mīklai, pildījuma virspusi izlīdzina. Virsū liek aprikožu pusītes ar griezuma vietu uz leju, tās viegli iespiežot pildījumā. Pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.

Cep krāsnī 45-50 minūtes. Jāuzmana mīklas maliņas – ja sāk pārāk brūnēt,  tās apklāj ar foliju un turpina cept. Izņem no krāsns un pirms pasniegšanas pilnībā atdzesē. Pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Aprikozes, Brendijs, Kārtainā mīkla, Mandeles, Mandeļu skaidiņas, Medus, Rums, Tarte, Vaniļas ekstrakts, Viskijs

« Rabarberu un kokosriekstu maize
Zemeņu un baltās šokolādes siera kūka »

Comments

  1. Ilona says

    June 12, 2018 at 12:46

    Izskatās fantastiski, bet ar ko var aizvietot rikotu vai biezpienu?

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      June 12, 2018 at 21:55

      Hmm, šajā variantà īsti citu alternatīvu nav. Vēl varētu derēt creme fraiche.

      Reply
  2. Aiga says

    June 17, 2018 at 23:45

    Vai mandełu miltus var aizstāt ar ,piemēram,maltiem valriekstiem?

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      August 4, 2018 at 13:21

      Jā, protams!

      Reply
  3. Laura says

    August 1, 2019 at 16:21

    Vai alkoholu var nelikt vispār? Kā tas ietekmē vai neietekmē garšu – kāpēc alkohols ir receptē? Paldies!

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      October 11, 2019 at 08:53

      Jā, protams, var nelikt alkoholu! Tas ir domāts garšas uzlabošanai, kulināru funkciju neveic :)

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in