Vasara ir atnākusi un kā katru gadu – ar ogu un augļu pārbagātību mūsu dārzos. Tagad ir īstais laiks sāk domāt par ziemas krājumu gatavošanu. Mūsu ģimenē daudz ko saldējam, tomēr pa dažai burciņai sagatavoju arī kādu gardu ievārījumu. Pēdējo gadu laikā esmu apstājusies pie dažām receptēm, kuras ir sevi attaisnojušas garšas salikumu ziņā. Kopā ar “Dansukker” piedāvāšu trīs nedaudz neparastas receptes, kas palīdzēs paraudzīties uz jau ierastajām ogām un augļiem mazliet no citas puses.
Gatavojot šo ķiršu ievārījumu, izmantoju pavisam jaunu produktu, kurš tikai nupat nonācis veikalu plauktos – ievārījuma cukuru “Slaidais”. Ar ko tas īpašs? Kā liecina nosaukums, šis cukurs ir jāpievieno attiecībā 1:4. Tas nozīmē, ka uz kilogramu ogu pievieno tikai 250 gramus cukura. Lieliski, vai ne? Ieguvumi ir izteiktāka pamatsastāvdaļas garša un arī krāsa, mazāks salduma līmenis, kā arī, pateicoties pievienotajam pektīnam, ievārījumam veidojas biezāka konsistence. Turklāt pietiek tikai ar 5 minūšu vārīšanu un ievārījums ir gatavs pildīšanai burkās.
Izejvielas:
- 850 grami ķiršu bez kauliņiem
- 1 ēdamkarote vaniļas pastas vai vaniļas ekstrakta vai sēkliņas no 1/4 vaniļas pāksts
- 250 grami ievārījuma cukura “Slaidais”
- Pēc izvēles – 150 ml portvīna vai salda deserta vīna
Gatavošana:
- Vidēja izmēra katliņā liek ķiršus. Ja kauliņu izņemšanas procesā ir iznākusi sula, pielej arī to. Visu uz nelielas uguns uzvāra līdz pirmajam burbulim, ik pa laikam apmaisot. Maisīšanai izmantoju koka karoti. Pievieno vaniļu, samaisa. Pieber cukuru un pielej vīnu (ja izmanto). Turpina vārīt 5 minūtes, pa laikam apmaisot.
- Ievārījumu lej sterilizētās burciņās, uzskrūvē vāku un atdzesē istabas temperatūrā. Bauda svaigu vai liek glabāties vēsā vietā (pagrabā vai ledusskapī). Glabāšanas laiks – 6 mēneši.
Recepte tapusi sadarbībā ar “Dansukker”
Atbildēt