Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Ķiršu ievārījums ar vaniļu

July 2, 2018 Leave a Comment

Vasara ir atnākusi un kā katru gadu – ar ogu un augļu pārbagātību mūsu dārzos. Tagad ir īstais laiks sāk domāt par ziemas krājumu gatavošanu. Mūsu ģimenē daudz ko saldējam, tomēr pa dažai burciņai sagatavoju arī kādu gardu ievārījumu. Pēdējo gadu laikā esmu apstājusies pie dažām receptēm, kuras ir sevi attaisnojušas garšas salikumu ziņā. Kopā ar “Dansukker” piedāvāšu trīs nedaudz neparastas receptes, kas palīdzēs paraudzīties uz jau ierastajām ogām un augļiem mazliet no citas puses.

Gatavojot šo ķiršu ievārījumu, izmantoju pavisam jaunu produktu, kurš tikai nupat nonācis veikalu plauktos – ievārījuma cukuru “Slaidais”. Ar ko tas īpašs? Kā liecina nosaukums, šis cukurs ir jāpievieno attiecībā 1:4. Tas nozīmē, ka uz kilogramu ogu pievieno tikai 250 gramus cukura. Lieliski, vai ne? Ieguvumi ir izteiktāka pamatsastāvdaļas garša un arī krāsa, mazāks salduma līmenis, kā arī, pateicoties pievienotajam pektīnam, ievārījumam veidojas biezāka konsistence. Turklāt pietiek tikai ar 5 minūšu vārīšanu un ievārījums ir gatavs pildīšanai burkās.

Izejvielas:

  • 850 grami ķiršu bez kauliņiem
  • 1 ēdamkarote vaniļas pastas vai vaniļas ekstrakta vai sēkliņas no 1/4 vaniļas pāksts
  • 250 grami ievārījuma cukura “Slaidais”
  • Pēc izvēles – 150 ml portvīna vai salda deserta vīna

Gatavošana:

  1. Vidēja izmēra katliņā liek ķiršus. Ja kauliņu izņemšanas procesā ir iznākusi sula, pielej arī to. Visu uz nelielas uguns uzvāra līdz pirmajam burbulim, ik pa laikam apmaisot. Maisīšanai izmantoju koka karoti. Pievieno vaniļu, samaisa. Pieber cukuru un pielej vīnu (ja izmanto). Turpina vārīt 5 minūtes, pa laikam apmaisot.
  2. Ievārījumu lej sterilizētās burciņās, uzskrūvē vāku un atdzesē istabas temperatūrā. Bauda svaigu vai liek glabāties vēsā vietā (pagrabā vai ledusskapī). Glabāšanas laiks – 6 mēneši.

Recepte tapusi sadarbībā ar “Dansukker”

 

Filed Under: Dažādi, Deserti, Ievārījumi Tagged With: Dansukker, Ievārījumi, Ievārījums, Ķirši, Konservēšana, Portvīns

« Zemeņu un baltās šokolādes siera kūka
Aprikožu un lavandu ievārījums »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in