Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Aprikožu un lavandu ievārījums

18 jūlija, 2018 Leave a Comment

Turpinām ievārījumu sezonu ar “Dansukker” – šoreiz vasaras pilnbriedā gatavosim ziemas krājumus Provansas noskaņās.

Persiki, nektarīni un aprikozes veido harmonisku pāri ar vairākiem garšaugiem. Kauliņaugļu sezonā jau vairākus gadus gatavoju ievārījumus kombinācijā ar lavandu un rozmarīnu. Galvenais – izvēlēties pareizo garšaugu daudzumu, lai to aromāts nenomāktu augļu garšu. Lavanda ir fantastisks papildinājums ievārījumiem!

Šajā receptē izmantoju sarkanās aprikozes, kuras izdevās “nomedīt” lielveikalā – tās pirkšanas brīdī bija pacietas, bet pēc pāris dienām istabas temperatūrā jau bija nogatavojušās pietiekami, lai izmantotu ievārījuma gatavošanai (mīkstas iespiežot, bet labi turas kopā).

Ievārījuma gatavošanai izmantoju jauno ievārījuma cukuru “Slaidais” – to pievieno tikai 250 gramus (1 paciņu) uz kilogramu ogu vai augļu. Rezultātā iegūstam patīkami biezu ievārījumu (pateicoties sastāvā esošajam pektīnam) un izteiktu galvenā produkta garšu.

Izejvielas (divām litra burciņām):

  • 100 ml verdoša ūdens
  • 2 ēdamkarotes kaltētu lavandas ziediņu (nopērkami garšvielu veikalos)
  • 1 kg aprikožu masas (bez kauliņiem)
  • Pēc izvēles – 1 ēdamkarote svaiga medus
  • 250 grami ievārījuma cukura “Slaidais”
  • 4 ēdamkarotes citrona sulas  

Gatavošana:

Lavandu ziedus mazā bļodiņā aplej ar verdošu ūdeni, uzliek vāku un atstāj ievilkties uz 20 minūtēm (pa šo laiku var sterilizēt burkas pēc izvēlētās metodes). Nokāš biezumus.

Aprikozes sagriež mazos gabaliņos. Griež lielākos gabalos, ja aprikozes ir mīkstas un gatavas.

Aprikozes liek katliņā, pielej lavandu novilkumu un ja izmanto – tad arī medu. Visu uzvāra, pa laikam apmaisot. Pieber ievārījuma cukuru, kārtīgi samaisa un turpina vārīt 5-7 minūtes, līdz iegūta vēlamā konsistence. Ievārījums liksies pašķidrs, bet cukura sastāvā esošais pektīns pēc atdzišanas to sarecinās. Karstu ievārījumu lej sterilizētās burkās, tās aizvāko. Pilnībā atdzesē. Uzglabā vēsā vietā (ledusskapī vai pagrabā).

Recepte tapusi sadarbībā ar “Dansukker”.

 

 

 

 

Filed Under: Deserti, Ievārījumi Tagged With: Aprikozes, Citrona sula, Dansukker, Ievārījums, Lavanda, Medus

« Ķiršu ievārījums ar vaniļu
Veselīgā (un aukstā) šokolādes kūka »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...