Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Kraukšķīgie zemesriekstu un šokolādes batoniņi

5 augusta, 2018 2 komentāru

Ļoti ātri un vienkārši pagatavojami batoniņi, procesā var iesaistīt arī mazos gardēžus. Pamatmasu veido kraukšķīgas brokastu pārslas, riekstu sviests (var izmantot no dažādiem riekstiem gatavotus) un kāds šķidrs saldinātājs pēc izvēles – tas var būt gan medus, gan kāds augu valsts izcelsmes sīrups. Ja medus ir ciets, to pirms pievienošanas uz lēnas uguns izkausē.

Dekorēt batoniņus var ar visu ko sirds vēlas – es izmantoju dabīgās “freeze dried” avenes (nopērkamas Rimi un Gemoss) un “Maldon” sāls pārslas (nopērkamas Maximās). Pāri bērt var arī sakapātus riekstus, apceptas mandeļu skaidiņas, kokosriekstu skaidiņas, dažādas sēkliņas. Tāpat derēs arī smalkie kūku dekori.

Izejvielas (25 gabaliņiem):

  • 185 grami zemesriekstu sviesta ar gabaliņiem
  • 230 grami medus (vai sīrupa)
  • 260 grami rīsu (vai kviešu) pufi (nopērkami veikalu brokastu pārslu nodaļās)
  • 200 grami tumšās šokolādes
  • 1 ēdamkarote kokosriekstu eļļas vai govs sviesta
  • Sāls pārslas, dekori pārkaisīšanai

Gatavošana:

Sagatavo formu, 20 x 20 cm lielu formu izklājot ar cepamo papīru (var likt arī apaļā kūkas formā).

Palielā bļodā sajauc kopā zemesriekstu sviestu ar medu (vai sīrupu). Pieber rīsu pufus un ar koka karti visu samaisa tā, lai rīsi tiktu pilnībā noklāti. Masu liek formā, virspusi pēc iespējas izlīdzinot (nevajadzētu stingri spiest, lai rīsus pārāk nesaplacinātu).

Mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē izkausē tumšo šokolādi kopā ar eļļu vai sviestu. Pārlej pāri rīsu masai pēc iespējas vienmērīgā kārtiņā. Ieliek ledusskapī uz 10-15 minūtēm vai saldētavā uz 5 minūtēm, izņem un pārkaisa ar sāli un dekoriem. Liek ledusskapī (stundu) vai saldētavā (uz 20-30 minūtēm) sastingt. Izņem un sagriez gabaliņos.

Iedvesma: saldumu blogs “Tutti Dolci” 




Filed Under: Deserti, Konditoreja Tagged With: Batoniņi, Kokosriekstu eļļa, Medus, Rice crispies, Tumšā šokolāde, Zemesriekstu sviests

« Veselīgā (un aukstā) šokolādes kūka
Aliču un banānu ievārījums »

Comments

  1. Inga says

    16 septembra, 2019 at 14:17

    Linda, esmu 2x mēģinājusi, abas reizes man neturējās kopā. Gards jau ļoti, un tauta bija gatava ēst pat ar pirkstiem, taču tavās bildēs izskatās tik graciozi… It kā taču maisīju centīgi un formā arī presēju centīgi. Bet šķita, ka vajag mazāk kraukšķu un/vai vairāk riekstu/sīrupa līmes. Bet tad savukārt batoniņi būtu izteikti lipīgi?

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      11 oktobra, 2019 at 08:50

      Man grūti pateikt, kādēļ batoniņi neturējās kopā – esmu tos gatavojusi vairākās versijās, variējot ar izejvielām, un ar turēšanos kopā nav bijušas problēmas… Vai turēšana aukstumā masai nelika sastingt?

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...