Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Veselīgā (un aukstā) šokolādes kūka

30 jūlija, 2018 Leave a Comment

Šī kūka ir ļoti piemērota vasaras karstajām dienām – fiksi pagatavojama (man viss process aizņēma 10 minūtes laika) un baudāma auksta. Turklāt izejvielas ir salīdzinoši veselīgas (arī pamatni var pagatavot no žāvētiem augļiem un riekstiem) un nerada smaguma sajūtu vēderā. Tāda kā veselīgā saldējuma kūka :)

Par kūkas turēšanu saldētavā – vislabakā tekstūra tai būs pēc kādām 6 saldētavā pavadītām stundām. Kūka būs ēdama arī pirms tam un arī pēc visas nakts saldētavā. Otrajā gadījumā kūka pirms pasniegšanas no aukstum jāizņem vismaz kādas 20 minūtes iepriekš. Neapēsto kūkas daļu var likt atpakaļ saldētavā un baudīt, kad atkal ir vajadzība! 

Izejvielas:

Pamatnei:

  • 180 grami smilšu mīklas cepumu
  • 100 grami sviesta
  • 70 grami kokosriekstu skaidiņu

Pildījumam:

  • 4 vidēja izmēra banāni, gatavi
  • 3 vidēja izmēra avokado, mīksti
  • 4 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 4-5 ēdamkarotes medus vai cita saldinātāja
  • 5 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
  • 2 saujas melleņu vai citu ogu

Gatavošana:

Gatavo pamatni:

Cepamās formas 20 cm diametrā ar no ņemamām malām pamatni izklāj ar cepamo papīru.

Izkausē sviestu. Sadrupina vai blenderī samaļ cepumus sīkās drupašās. Sviestu, cepumus un kokosriekstu skaidiņas sajauc kopā. Masu liek sagatavotajā formā un izlīdzina pēc iespējas vienmērīgā slānī pa formas pamatni un malām.

Gatavo pildījumu:

Sablenderē kopā visas pildījuma sastāvdaļas, izņemot mellenes. Blenderē, līdz iegūta viendabīga masa. Pildījumu lej formā un virspusi izlīdzina. Pa virsu kārto ogas. Liek saldētavā vismaz uz 6 stundām. Izņem no saldētavas, ja nepieciešams, patur 20 minūtes istabas temperatūrā (ja kūka saldētavā palikusi uz nakti), sagriež un bauda. Atlikušo kūku liek atpakaļ saldētavā.




Filed Under: Konditoreja Tagged With: Avokado, Banāni, Bez olām, Cepumi, Kakao pulveris, Kokosriekstu eļļa, Kokosriekstu skaidiņas, Kūka, Medus, Mellenes, Saldējuma kūka, Smilšu mīkla, Sviests

« Aprikožu un lavandu ievārījums
Kraukšķīgie zemesriekstu un šokolādes batoniņi »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...