Kad tuvojas pasākums, kurā jāpacienā mazie kārumnieki, šī ir viena fiksā ideja, kas neprasa daudz laika un gatavošanās. Tāpat tā ir lieliska aktivitāte bērnu ballītei vai kādam pasākumam kopā ar mazajiem.
Dekorēšanā var izmantot gan tumšo, gan balto šokolādi. Kā dekorus var izmantot gan konditorejai paredzētos, gan ogu pulverus un “freeze dried” ogas un augļus.
Lai gatavie našķi turētos vertikāli gan žūšanas, gan pasniegšanas procesā, izmantojām kurpju kasti, kurā sadūrām caurumus.
Izejvielas (aptuveni 26 gabaliem):
- 100 grami šokolādes
- 200 grami lielo ‘marshmallow’ zefīru
- dažādi kūku dekori
- 26 saldumu kociņi ‘lollipop’ (pirku Gemosā)
Gatavošana:
- Šokolādi izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī.
- Dekorus saber mazās bļodiņās.
- Zefīru uzdur uz kociņa, iemērc līdz pusei šokolādē un lieko šokolādi notecina. Uzreiz pēc tam šokolādes daļu iemērc dekoros. Noliek malā nožūt uz pāris stundām. Atkārto ar visiem zefīriem.
Foto: Annija Veldre
Atbildēt